Bogahost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. Hesabınıza erişim sağlayan bir kişi yok, tüm logları çıkarıp atabiliriz php ile aynı IP olmayan farklı IP ile giriş yapıldığı zaman 1 kez görüntüleyen bir yapıda ve hala geliştiriliyor.
2. Kişiye özgü bir paneli yok sabit ve tek bir veritabanı üzerinden dönüyor.
3 IP Adresiniz bulunduğunuz yeri herzaman göstermez mobil veri vb kullanırsanız şebekeden çektiği lokasyonu çeker.
4. Bize yazılımcıyla sorunum var yazan bir ibarenizi atabilirseniz bizim için iyi olur çünkü bize nerde yazdığınızı bakıyoruz ama göremiyoruz isterseniz sizde bakabilirsiniz.
5. Hizmet almak için beklemek yerine absürt bir konu açmanıza gerek yoktu KVKK ihlali yapıyorsunuz avukatınıza danışabileceğinizi söylemişsiniz peki KVKK ihlalinin sonuçlarını biliyor musunuz, orada rızam dışında konuşma ve ses kaydım var.

Uzun lafın kısası bize sorununuzu düzgünce iletseydiniz biz zaten tenezzül etmezdik farkındaysanız tradelerimize girin ilk - tradeyi gereksiz bir konu ile attığınızı görebilirsiniz. Biz memnuniyet esaslı çalışıyoruz burası hayır kurumu ya da oyuncak salonu değil. Ali istedi veli istedi diye kimsenin bilginisini vermiyoruz. Yazılımcınız bakın bunu yazdı. https://prnt.sc/xphhob

Bizim attığımız sesde de hocam hakkında şikayet geliyor ama bilgileri paylaşamyız öyle bir şey olduysa da şikayet eden anca yetkili yerlere başvurmalı. Yani biz bunu diyorsak şifrenizi atıp sisteminize mi sokuyoruz bunu mu anlıyorsunuz.

EK olarak bize hosting demişsiniz, müşteri paneli hesabınız değil yazdıklarınızı okuyup birde demediğiniz şeyleri dediğinizi belirtir gibi yazmayın. 1 yazılımcınız işleriniz için bizimle dialogda, 2. hosting yedeği soruyorsunuz.

Bize attığınız cevaplarda 1. yazılımcıyla kavgalıyım diyorsunuz, 2 . müşteri paneli demişsiniz hani bu dediklerinizi bize yazmamışsınız ki birde bunları diyorsunuz. Bize deseniz zaten elimize yapışmazdı emin olabilirsiniz.

Yazdıklarımı okuyup dediklerinizi bir daha gözden geçiriniz.
Yazılımcı izmirde yaşıyor ve sistemin bozulduğu gün izmir ip adresinden boğa host hesabıma giriş yapılıyor.
Bunun üzerine zaten sizinle hemen iletişime geçtim.
Sizden yedekleri istedim ve dönüş yapacağınızı inceleyeceğinizi söylediniz. Bunun üzerine yazılımcıya attığınız ses kaydını alıyorum ve *********** olarak nitelendiriliyorum.
Benim sizden beklentim bu muhabbete hiç girmeden yazılımcıya bunu söylemek yerine direk beni muhattap alıp sizle ilgili bu adam bana yazmış lütfen sorunu çözün onunla bize yazmasınlar diyebilirdiniz.
Ek olarak ticket üzerinden yedekleri inceleyip dönüş yapacağınızı söylediniz fakat yazılımcının whatsapp üzerinden size ulaşmasıyla bunları ticketim üzerine bana yollamaktan vazgeçtiniz.
Burada müşteri hesabı kiminse onun attığı ticket bildirimi esas alınması gerekmiyor mu?
Emin olun bu zamana kadar sorunsuz çalıştım sizinle ve çevremde herkese tavsiye ediyordum. Fakat bu durum gereğinden fazla canımı sıktı ve beni üzdü.
Benim yerimde olsanız ne yapardınız bir bakın isterseniz.

Sizi yazılımcıya yolladığınız ses kaydını yazılımcı benimle paylaşıyor ve dalga geçiyor.
Konuyu aydınlatmak üzere bunu buraya ekledim.
Benim kişisel bilgilerimin korunmaması. Hesabıma izinsiz giriş yapılması ve olaydan sonra giriş çıkış loglarının sistemde gözükmemesi kapatılması.
Ek olarak hizmeti satın alan benim ve benim destek talebim esas alınmayarak şikayetçi olduğum kişinin talebinin yerine getirilmesi .. bunlar KVKK ihlallerine girmiyor mu.
Eğer ben bu whatsapptan yolladığınız sesin kaydını burada paylaşarak ihlal ediyorsam sizde müşterinizin güvenliğini sağlamadığınız için ihlal ediyorsunuz diye düşünüyorum.