Azurrexe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese merhabalar

Yaklaşık 1.5 yıldır çalıştığım bir firmada haklarımın verilmemesi, çok iş yüklenmesi, mesleğim dışı işlerin yaptırılması, çok çalıştırılıp az maaş verilmesi gibi birçok nedenden ötürü 15/01/2021'de sözlü, 18/01/2021'de yazılı olarak işten ayrılacağımı ve toplu iş arama izni kullanmak istediğimi bildirdim.

Bunun üzerine 22/01/2021'de bana 2 sene boyunca herhangi bir yazılım geliştirmeyle alakalı benim hayatımı ipotek altına alabilecekleri ve bütün haklarımı almadığım halde aldığıma dair bir sözleşme imzalamamı söylediler. Ben de bunu imzalamayacağımı söylediğimde, "işten çıkışını vermiyoruz o zaman hadi bakalım" diye bir söz söylediler.

Bunun üzerine ben de toparlanıp şirketi terk ettim ve notere giderek bu durumları anlatan, mesai ve diğer haklarımı almak üzere dava açacağımı belirttiğim bir ihtar düzenlettim.

İhtar dün (26/01/2021'de) ellerine ulaştı ancak bana da sgktan mesaj geldi: İşçinin iyi niyet ve ahlak kurallarına aykırı davranıştan (KOD 29 ile) iş fesih bildirimim yapılmış.

Bu arada sicilimi kirlettiler gibi gözüküyor şu anda, bu sebepten dolayı beni 7 ay boyunca ücretsiz izinde gösterip de prim kaçırarak çalıştırdıkları için de şikayette bulunmayı düşünüyorum

Bu durumlar karşısında ben şu anda nasıl bir yol izlemeliyim? Bana bu konuda fikir verebilecek olanlara şimdiden çok teşekkür ederim

geçmiş olsun , sgkdan sms ile mi mesa geldi nasıl fesih bildirimi yapıldığını nereden öğrendiniz?