Arkadaşlar şöyle bir sey duydum ne kadar doğru ne kadar yanlış ama büyük ihtimalle doğru. Trendyol satıcı değil de olaya daha çok müşteri açısından bakıyor. Diyelim ki kitap seti alacaksıniz. Kitabin 1 . Serisi A mağazasında. 2. Serisi B mağazasinda. Ve ik kitabin da tanesi 10₺ olsun. Müşteri A ve B mağazasından ürün alacağı için iki farklı kargo cikacak ama trendyol müşteriye iki farklı kargo bedeli cikarirsa musteri kacar diye düşünüyor ve şöyle uyguladığını duydum. Müşteri 1. Seriyi a dan aldi 2. Seriyi B den aldi ve müşteri trendyola 10₺ kârgo ücreti ödedi. Ama trendyoldan 2 tane kargo çıkacağı için bu durumda trendyol 30₺ alti urunlerde Bir müşteri tek alışverişinde farklı mağazalardan alışveriş yapmış olursa her mağazaya da 3.4 ve ya 3.8₺ + Kdv fatura kesip diğer kargo miktarını böyle karşılıyor. Şayet müşteri 1 ve 2. Seriyi sizden alırsa zaten tek kargo ücreti çıkacağı için sizden ekstra 3.8₺ + kdv almıyor. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi 12₺ ürün satmış. Birinde 9,6₺ yatmış diğerinde 5,7₺ yatmıs. Yani büyük ihtimalle ilk sattiginda müşteri sadece o mağazadan alışveriş yapmış ikinci sattiginda da müşteri diğer mağazalardan da alışveriş yapmis ve bu arkadasimiza ekstra yaklaşık 4tl gibi bir kargo ücreti çıkmış. Benim izlediğim yontem en kötü senaryo kurgusuyla izliyorum. Fiyatları belirlerken komisyon +3.4₺+kdv(30₺ alti urunlerde) + kar olarak bakıyorum. Böylelikle zarar etmem ne olursa olsun. Ama müşteri sadece alışverişi benim mağazadan yaparsa ve yukarıda anlattığım olay doğruysa ekstradan cebime kar koymuş olacağım 😊