Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@sanalcuzdan; hocam ortalama ne kadar yatırıyorsunuz?
Binance üzerindenmi işlemleri gerçekleştiriyorsun?
Birde hocam yazını okurken ben üzüldüm milyon kaybetmişsin
Yazını okuduktan sonra tüm coinlerr beşer bin yatırıp bi 5 10 yıl beklesemmi diye düşünmüyor değilim
Hocam sabit yatırım 120.000 TL civarı fakat dönem dönem fırsat gördükçe ya da para buldukça miktarı arttırıp anlık işlem yaptığım çok oluyor.
Çok küçük paralar için milyoner olma fırsatını kaçırdığımda doğrudur ama maalesef 750 TL iken 300.000 TL olabileceğini düşünebilecek öngörüye sahip değildim Ve 2013 de 20li yaşlarında bir üniversiteliydim o dönem 10.000 TL ye 3-5 bin tl kazanmak ve onu ezmek büyük keyifti

Tüm coinlere yatırım yapmanı hiç önermem piyasada shit coin çok fazla. Sürekli değer kaybeden istikrarını hiç bozmayan coinler bile var Güvenilir bir projesi olan, insanların talep gösterdiği veya alt yapısı kullanılan veya ilk 100 de falan grafikleri vs inceleyip bir şeyler çıkarmak mantıklı olabilir.

Bana cesaret veren şey, 33-34bin dolarlarda bile milyar dolarlık yatırımlar yapan kişiler ya da şahısların var olması hatta aktif hesap sayılarının artması insanların talep göstermesi, trilyon dolarlık bir pazar olması ve btc açısından bakarsak sınırlı bir kaynak olması bana güven veriyor. Belki bir risk alıyorum ama bu beni üzmeyecek bir meblağ ve tek bir coine yatırmıyorum tüm parayı sepet yapıyorum. Teknik analiz eğitimi vs aldım. Kendi kendime çıkarım yapabiliyorum.

Borsa olarak binance hesabımda var bitfinex hesabımda var btcturk de var hatta thodex de var.
Hepsinin ayrı avantajı ve dezavantajı var.

içlerinde şuan bi thodex i önermem, hacmi çok düşük, alıcı ya da satıcı bulamıyorsun güncel fiyatta. Ama ani dalgalanmalarda fırsat veriyor bu özelliği Daha yavaş tepki veren yatırımcılar var.

Btcturk de de işi bilmeyen türk yatırımcı çok. Tüm dünyada 100$ olan coin atıyorum dolar 7.50 iken 750 TL olması gerekirken 800 TL hatta bazen daha fazlası fiyatlara satılabiliyor. Yani arbitraj fırsatı veriyor. İşin komik yanı 800 iken fiyat 795 e de 790 a da alıcı oluyor yani öyle tek kişi vs de değil. 1 saat kadar falan fırsatlar verirken sonra fırsatı görüp o borsada para bozduranlardan olsa gerek fiyat bir süre sonra gerçek fiyatına dönebiliyor.

Binance ile bitfinex e falan gelince dünyanın en büyük şirketleri zaten. Anlık fiyatları belirliyorlar. Sadece long değil short pozisyonlardan da para kazanılabiliyor. Satış yönünde işlem yapacağım zaman oraları kullanıyorum.