Yazıma başlamadan önce bu konunun hiç bir kişiye ithafen yazılmadığını belirtmek isterim.

Şu ana kadar pek çok kişi ile ticaret içerisinde bulundum hatta daha sonra bu kişilerle arkadaşlık da kurdum.
Kişiler bireysel olduğu zaman hiç bir sıkıntı yaşamadım ama ne zaman bir ajans sahibi ile ortak bir şey yapsam sürekli saçma tavırlar sergiliyorlar.
Örneğin bundan aylar önce çalıştığım bir ajansta günde 1 site çıkartıyorduk. Kişi siteyi beğenmediğinde revize veriliyor ve site tekrar yapılıyordu ama bu revizelerden hiç para kazanamıyordum.
Örnek vermem gerekirse bir doktora 3 farklı site yapıp hiç beğendiremedik sonuç = 3 günlük çalışma cepte var sıfır
Bunu iyimser tutup devam edelim.
Mesela bir ajans gelip makale yazdırmak istiyor. Makalenin konusuna ve istediği özelliklere bakıyorum uygun ise yazıyorum.
Ajans: 1000 kelime olacak, 3 başlık olsa yeter diyor
ben yazıyı 999 kelime olarak teslim ettiğimde 1 kelimenin lafını yapan ajanslar oldu (her kelime elbette önemli fakat aynı kişiye 1070 kelime verdiğimde fiyatı da sabit tutuyordu bende üçün beşin lafını yapmıyordum.)
ama yazı 1080 kelime olduğunda hiç bir şey demiyordu kendileri...

Yanı sıra Üniversitede sınıfımda ajans sahibi yaşını başını almış bir abim var. Bu abim vize döneminde bilgisayarı bozulmuş ve ödevi yapamamış. Gecenin bir vakti aradı bende arkadaşlık olsun dedim kendi ödevimi attım. Karşılıksız kalmasın dedi cüzzi bir miktar para yolladı bende eyvallah dedim gecenin bir vakti kendi ödevime devam ettim. Vizeler açıklandı 2 ödev yaptım ben 74 aldım o 8 aldı.
Nedeni de basit. Geçen dönem hocayla zıtlaşmış, şikayette falan bulunmuş. Hoca da sağ olsun bulduğu tek hatada pat diye 8 vermiş.
(Aynı hatalara sahip iki site varken birisi 74 alıyor diğeri 8)
Kendisine ödevi atmadan önce. Ağabey ödevi kontrol et. Eksik, hata olabilir sende bak dememe rağmen kendisi projeyi bile açmadan isim soy isim değiştirip sisteme yüklemiş.
Sonra geldi ben 8 aldım, bu ne, paramla rezil oluyorum gibi sözlerde bulundu. Terbiyemi bozmadım finali toplarız dedim. (Ödevi atarken ne para bekledim ne de başka bir şey tamamen iyi niyetim ile attım Parayı kendisi teklif etti lafını da kendisi yapıyor. Bunu dedikten sonra İban at hesabına geçeyim parayı dedim. Bu sefer de yüzüstü mü bırakacaksın diye duygu sömürüsüne başladı.)
Finalde sağ olsun baya güzel bir ödev verdi. Ödev o kadar zorluyordu ki ağabey ben yapamıyorum sen kendine yap dedim.
Tuttu yine paramla rezil oluyorum, hani yapacaktın gibi sözlerde bulundu. Kendime bile yapamıyorum sana nasıl yapayım dediğimde Senin ödevin beni alakadar etmez dedi.
Yine ses etmedim yaklaşık 5 gündür bu ödev ile uğraştım ve bugün attım.
Bakalım final zamanı toplayamaz ya da düşük alırsa bu sefer ne yapacak.
Şahsen bir daha bu şekilde davranırsa terbiyemi korumayacağım.