Merhabalar arkadaşlar. Yaşadığım çok tuhaf bir olayı sizlerle paylaşmaya karar verdim, zira ben işin içinden çıkamadım.
Vodafone Net internet kullanıcısıyım, alt yapımız Türk Telekom. İnternet hızım 8 Mbps'e kadardı ve bunu bugün 50 Mbps'e kadar çıkardım paket yükselterek. Hiçbir firmanın zaten 50'yi vermeyeceğini bildiğim için bana 30/40 arası sabit hız yeter diye düşündüm, o hızı alıyorum çok şükür. Asıl soru burada başlıyor;
Benim telefonum iPhone 11 ve iPad 8
Kız arkadaşımın telefonu Huawei P30
Hız testlerini aynı anda başlattığım zaman;
iPhone 11: 14 Mbps
iPad 8: 11 Mbps
Huawei P30: 38 Mbps
Bu değerler hız testlerini aynı anda başlattığım zaman oluyor. Ayrı ayrı test yaptığım zaman ise;
iPhone 11: 40 Mbps
iPad 8: 37 Mbps
Huawei P30: 41 Mbps
Bu testlerin yanıltıcı ve anlık olmadığından emin olmak için 15 farklı zamanda 15 defa aynı anda hepsini teste soktum ve ayrı ayrı da test ettim. Tüm cihazlarda VPN kapalıydı, DNS adresi CloudFlare (1.1.1.1 - 1.0.0.1) şeklindeydi. Yani internet hızının düşük çıkmasına neden olacak varyasyonları devre dışı bıraktım.
Sizce bu neden kaynaklıdır? Huawei P30 internete bağlıyken benim internetlerimi yavaşlatır mı? Apple'ın Huawei karşısında bu kadar geri kalacağını düşünmezdim ve gerçekten şok oldum.