Rootkit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle şunu söylemeliyim, siz teklif aldınız ve size sunucu hizmeti sağlıyorlar diye destek sağlama gibi bir zorunlulukları yok. Sadece insiyatif dahilinde sınırlı bir şekilde yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Öncelikle yaptığınız iş baştan mantıksız çünkü sunucu üzerindeki tüm kurulum, konfigrasyon işlemlerini yazılımcı arkadaşlara yüklemeniz doğru değil.

Ek olarak servis kurulumları, optimizasyonları, güvenlik ayarları bunların hizmetini veren bir yer ile anlaşmanız olmalı bunuda size hizmet sağlacak olan firmadan istemelisiniz. İleride bahsettiğiniz isteklerde sorun yaşamamak için bunlar baştan konuşulmalı. Ancak bahsettiğiniz her iki şirkette kurumsallar bu nedenle ücrete tabii iş yapacaklarını düşünüyorum. Bunun için Support Level Agreement (SLA) anlaşmasını yapmanız gerekmektedir. Bu SLA anlaşması sunucunun periyodik bakımları, monitoring, işletim sistemi desteği, servislerin destek ve optimizasyonları, firewall, sistem kaynak yönetimi gibi bir çok konuları içerir. Sizde uzun vadede sıkıntı yaşamak istemiyor ve bunun ile ilgili ilgilenebilecek uzman bir takım arkadaşınız mevcut değil ise anlaşma yapacağınız yer ile bunları görüşüp önceden profesyonel bir şekilde konuşulması gerekmektedir.

Yada şirketinize Sistem Yöneticisi alacaksınız, yada freelancer çalışan kişilerden yardım alacaksınız. Bunlar tamamen sizin karar vermeniz gereken şeyler.

Son olarak en baştaki şu cümlenizde " web sayfamız bazen anlık yavaşlamalar ve hatalar veriyor bu hatalar sunucu kaynaklı diye tahmin ediyoruz" dikkatimi bir şey çekti, yavaşlamalar ve hatalar olduğunu, ve bunun sunucudan kaynaklı olduğunu tahmin ettiğiniz ifade gerçekten çok amatörce. Tahmin değil tespit gereklidir. Bunun için size tavsiyem ilk olarak sorunu tespit edin sorun nerede? Kullanılan serviste mi?, Yazılımda mı?, Kaynaklar mı yetersiz kalıyor? Belkide sunucu değiştirmenize gerek kalmıyacaktır, bunların ilk tespit edilmesi gerekiyor...
Ağzına sağlık hocam, yazacağımın neredeyse aynısını yazmışsın.
Tek katılmadığım nokta ise bence donanımda bir şey olabilir hocamın dediği gibi.