digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bedelli askerlik ihanettir.

Ya parası olmayana da askerden kaçma hakkı tanırsınız ya da parası olanlara da zorla askerlik yaptırırsınız.

Herkese parasına gelirine bakmadan kısa dönem yapma imkanı tanırsınız. Ya da herkesi zengin fakir beraber silah altına alırsınız.

Paralı askerlik anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır, adaletsizdir. Paraya sıkışan hükümetin kendini kurtarmak için çıkardığı uyduruk bir sistemdir.

Bu iş ancak şöyle yapılır. İsteyen herkese ücretsiz 30-60 gün temel eğitim alarak askerliği kısa dönem yapma imkanı verirsiniz.

Askerliği uzun dönem yapacak insanlara da teşvikler getirirsiniz,
Mesela askerliğini uzun dönem yapanların emeklilik süresini kısaltırsınız, gelir vergisi avantajları sağlarsınız, KPSS de ek puan verirsiniz devlet kadrolarında öncelik tanırsınız, KOSGEB gibi devlet teşviklerinde ve hibelerinde öncelik tanırsınız.

Böylece istemeyen kimse zorla 1 sene askere gitmez. Ama 1 sene askere gidenler de hayatlarının kalanında gitmeyenlere göre pozitif ayrıcalıklara sahip olurlar.

Hatta askere iç gitmek istemeyen 30 gün bile askerlik yapmak istemeyene de negatif ayrım getirirsiniz. Hiç askere gitmek istemeyen ömrü boyunca sigorta ve vergisini %5 fazla öder o 30 gün temel eğitimi de yapmama hakkına sahip olur.

Ama parası olan 35 bin versin parası olmayan ömründen 1 yıl versin demek ihanettir vicdansızlıktır.

Bir de kısa dönem askerlik yapıp uzun dönem yapanlara askerlik mi yaptınız patates soydunuz diyen kıt akıllılar var. Askerlik nöbet işidir. Hem patates soyarsınız hem nönet tutarsınız. Hem gündüz ağır iş yaparsınız hem gece yazılan nöbete kalkar nöbet tutarsınız. Botlukta nöbet tutarsınız, yemekhanede nöbet tutarsınız, nizamiyede nöbet tutarsınız. Ama askerin yaptığı ana iş eğitim ve nöbettir. Öyle askerlik hababam sınıfı gibi goy goy yapılan bir yer falan değildir.
Size katıldığım yerlerde var, asla katılamayacağım yerlerde. Bunu askerliğini yapmış biri olarak dönüp size diyorum "İhanet" çok ağır bir söylem ve bunu bir kitleye yazmak bu kadar kolay olmamalı.

Sistem adeletsiz size sadece bu konuda katılıyorum. Ancak dünyada adaletli olan bir sistem gösterirmisiniz bana? Olay askerlik olunca millet gereksiz bir kabarıyor kardeşim herkes yapıyor bu askerliği ama bazıları ciddi ciddi abartıyor. Tab bir hababam sınıfıdır, eşşek kadar adamların neyden nasıl yırtsakta arazi olsak diye şekilden şekile girdiği yerdir. Doğuda sıcak hatta görev yapmış kişileri bu yazdıklarımdan tenzi ediyorum o çok bambaşka bir şeydir zaten bu kişilerin ülke geneline bakıldığında oranıda azdır, doğudan gelen adamda hiç bir şeyi abarta abarta anlamaz adamlard o psikoloji kalmıyor çünkü onlara saygım sonsuz bu millette zaten minnattardır. Ancak nöbet tutarken müzik dinlemeyen, uyumayan, sigara içmeyen, sevgilisiyle konuşmayan, eğitimden kaçmak için arazi olacak yer aramayan biri varmı aramızda? Bunlardan bir tanesini bile yapmadım diyen varsa, işte o helikopterden helikoptere atlarken sarjör değiştiren arkadaşımızdır. Kalıplaştırmayan insanları bu ücretler 1 subayın 1 yıllık maaşına göre belirleniyor, yeni tip askerlikte zaten uzman veya rütbeli değilseniz ciddi görevlerde veya oprasyonlarda bulunmuyorsunuz. Üstüne basıla basılada söyleniyor, aksi bir durum olmazsa askerlik kademili olarak düşürülecek ve sadece profesyonel askerlik sistemine geçilecektir diye. Gerçekten ülkeye bir şeyler kazandıracak bir yazılımcı neden 6 ay yazıcı olsun? Yada iyi projelere imza atacak bir mühendis neden kalörifer kazanını açıp, kapatmakla görevlendirilsin? Dediğiniz gibi teşvikler yapılabilir, pozitif ayımcılık yapılabilir bazı konularda ancak bunu burada bedelli askerlik yapmak isteyenlere hainmiş gibi ihanetle suçlamak yerine gerekli kurumlara bildirin. Eğer gerekli kurumlara sesinizi duyuramıyorsanız, yada duyurup bu adaleti uygulatamıyorsanız buradaki adaletsizliği eleştirin. Bu sistemi kullananlar rüşvetle 18-30 gün askerlik yapmıyor neticede devletin sunduğu bir hizmeti değerlendiriyorlar. Bu bakış açısıyla bakarsanız vergi affını kullananlarda ihanettir, yapılandırmada ihanettir, imar barışıda ihanettir zamanında milletin zamanında yapıp sonradan affa tabi tutularak ödemeyenlere ayrıcalık sunulan veya ihlal ettikleri yasalardan dolayı affedilen herkes vatan hainidir ihanet ediyordur. Kyksını düzenli faiziyle ödeyenlere göre faizini afla sildirip ödeyende bu ülkeye ihanet ediyordur bu mantıkla bakarsak. Lütfen ihanettir şöyledir böyledir derken geniş düşünelim