hex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sahte eşleşenler artık yok diye biliyorum onların fişini çekti YouTube bence sen itiraz etme çünkü telifsiz bir müziği alıp content id sistemine koyamaz zaten o müzik çoktan binlerce kez yüklenmiş youtubeye. haawk firması şöyle çalışıyor sen hiçbir yerde yüklemediğin müziği ilk önce haawk sitesine yüklüyorsun adamlar inceliyor ve content id kabul ediliyor. telifsiz müzikler bazen eşleşen yiyebiliyor bu benim başıma çok geldi müziğin bir kısmımı telif yedi yoksa tamamımı?
Müziğin bir kısmı telif yedi. Aslında çok problem değil ama itiraz gönderdik bakalım.

Dijitaliz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telifi atan firma çizgi film kanallarına müzik üreten bir şirket olarak biliyorum veya videoların altına kendi müziğini koymuş ve lisanslatarak o videoları indirip yükleyenleri direk tespit etmek için.
Fotoğrafta gözüktüğü üzere bu 3.parti kişiler için olan kısmı. Yani sen şirkete ben üreticiyim diye kaydolabiliyorsun ama bu şahıs kullanması ücretsiz lisanslı olan müzikleri kendisine ait gibi lisanslamaya çalışarak Youtube'da müzik listeleri paylaşıyor.