Beyler sizin için özet geçeyim.

öncelikle ziyaretçiniz çok olmak zorunda sebebi şu, az ziyaretçiniz olursa öncelikle admob için bir maliyetsiniz kar getirmiyorsunuz server kullanıyorsunuz ama kazanç yok. kazanç dediğim 50 tl 100 tl değil. 50 tl dediğiniz elin googlesi için 5-6 $ bişey. 5-6$ için botlara vb takıldığınızda editör sizi direk banlıyor. 5-6$ için kontrol ettiklerine bile değmiyor. 5 6$ para kazanıyorsunuz bunun ne kadarı googleye kalıyor siz hesaplayın.

app en az 30 40k tekil ziyaretçisi olmadan reklam eklemeyin. googleye göre amacınız para kazanmak değil kullanıcıya en iyi kaliteyi sağlamanız. para kazanmak google de en alt sırada yer alıyor bunu haricinde her türlü banlanırsınız. eğer banlanmıyorsanız çok şanslısınız çok basit bir banlanma yöntemi söyleyeyim. 10k ziyaretçi altında bir app'da 10 kişi organize olup 1 hafta sizin appınızda tıklama yapsa ay sonunu göremezsiniz.

benim applarıma çok fazla bot saldırısı geliyor google dönüp hesaba bile bakmıyor. invalid trafik vb bunları düzeltmesi gereken kişi google, ancak bunu düzeltirken kazandığınızdan çok masraf yaratırsanız banlanırsınız. google bana toplantı atıp appını daha nasıl geliştirirsin diye online görüşme sağlıyor.

uzun uzadıya daha fazla anlatamayacağım. googlenın bana özel hazırladığı sunumdan bir ekran görüntüsü atıyorum. bu 4 kuralı çok dikkatli dizayn ederseniz banlanmazsınız. Hatta banlanmak söz konusu bile olamaz. Banlanacağınızı bile bile app yapıp daha sonra banlanınca çözüm aramayın çünkü çözüm değil sorun yaratmış oluyorsunuz. Sorun sizken nasıl çözsün google sizi? Siz google olsanız kendinizi banlar mısınız banlamaz mısınız?