Kim kimi tanımadan hesabına para alır diyorsunuz yani yeni üye olsanız anlayacağım da bu nasıl cümle anlayamadım. Siz niye tanımadığınız yabancı birisine para yolladınız? Denklem çok basit yani. Size bir hesap yollanıyor o hesaba para yolluyorsunuz aynı yabancı numaralı adam sizin para yolladığınız adamla da konuşuyor alıcı gibi. Siz parayı yolladığınızda parayı yolladım diyor diğer elemana ve ondan ne aldıysa alıp kayboluyor. Piyasada siz ve ürün satan eleman kalıyorsunuz. Asıl adam anonim. Biraz araştırırsanız r10'da bundan dolayı yaşanan tonla mağduriyet var. Eğer dediğim gibi çıkarsa o kod vs satan adam faturasız iş yapmışsa dol..dırıcılıktan yargılanacak ve büyük ihtimalle ceza alacaktır. Asıl adam ise başka kurbanlarla yola devam edecektir. Eğer yabancı hat olmasaydı bu kadar rahat davranamazlardı.
Hocam farklı yerlerden bakıyoruz. Tanımadığınız kişiye neden para yolladınız diye soruyorsunuz nereye yollamalıyım iş veya ürün alırken. Profilinde ismi soyismi yok soruyorsunuz söylemiyor, LTD A.Ş diye buraya şirket yazıyorlar aslı astarı yok, fatura kesemiyorlar ama kurumsal üyeler vs vs. Ticaretin bir şekilde gerçekleşmesi gerekiyor. Ben d.olandırılmadım farklı bir olaydan dolayı verdim. Ancak şunu söylemek istiyorum, ticaret parasını işi yapandan farklı biri aldığında o kişiyle mutlaka yakınlığı var yoksa başka şekilde büyük rakamları el aleme güvenip yollatmazlar eğer ortak iş yapmıyorlarsa. Annelerinin, ablalarının üzerine ödeme alıyorlar. Kimse s.alak değil ödemeyi yaptığım kişi Türkiye de banka hesabına ödeme alıyor farz edelim ki bu ödemeyi alanın bu işle ilgisi yok, fakat yargı öyle demiyor. Bir diğeri ödemeyi alan kişi üzerinden suç teşkil edecek iş yapan kişiye ulaşmak çok daha kolay. Bir iki sahte numara alıp burada yurr dışında yaşıyorum deyip suç işlemesi anonim olduğunu göstermez. Black hat çalışan kişi zaten bu tür önlemleri alıyor veya gözü kapalı vurgun yapıp sırra kadem basıyor. Naçizane tavsiyem forumda bu tür numara kullananların teyit edilmesi, kurumsal üyeliğin her parayı verenin sahip olamadığı bir rank haline getirmek gibi önlemler rahatlık verecektir.