Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes kendi açısından düşünüyor,

Baldız evi kiraya verdi 9 ay önce 800 tl den, 8 ay boyunca kira alamadı, vermedi yüzsüz aile, sonunda evin elektriğini doğal gazını suyu kesince çıktılar ama evde binlerce liralık masraf varmış.

Bizde dedik, yeniden verirseniz 2 aylık kapora alın diye...

Ev sahiplerine kızacağınıza bizi bu duruma düşüren üstelik pandemide hiç bir iş yeri kapanmadı diye yalan söyleyebilen zata kızın...
Yani şimdi hocam kendim için konuşursak, benim kiram her ayın 10 nda iken; ben 1'nde ödedim. Hatta çok sıkışacağımı anladığım zamanlarda, bir iş yaptıysam ve elime para geçtiyse 15 gün öncesinde kirayı ödedim. Hatta ev sahibim emekli olacakmış prim eksiğimi ne varmış, o sıra para ararken biranda para göndermişim, adam aradı Allah razı olsun dedi.

Ancak baldızınız içinde konuşacak olursam; evet gerçekten üzücü bir durum. Kiracının yaptığı fırsatçılık, halden anlamamazlıktan başka bir şey değil. Eşimin annanesinin kiracısında da aynı şeyi yaşadık, adam toplamda 8-9 aylık kira biriktirmişlerdi ve Istanbul Kartal gibi bir merkezi yerde 600₺ ye kirada oturuyordu. Yani mevzu ev sahiplerini ya da galericileri aşağılamak ya da sadece onlara kızmak değil.

Üzüldüğüm nokta şu; halk bile kendi kendine buna yapıyorsa, hükümetler olsun diğer milletler olsun bize az yapıyorlar.

Hiç yurt dışına gitmedim, ya da yurt dışında bir arkadaşım ya da akrabam yok. Acaba oradaki insanlarda mı böyle yoksa bize mi özgü mü? Çok merak ediyorum.