Palria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Bu tür suistimale açık şeylerde ne tür önlem almak gerekir. mesela Devlet " ben bu sistemi yapıyorum ve çok sıkı denetliyorum eğer usulsüzlük tespit edersem çok ağır cezalar uygularım hadi yiyorsa yapın" gibi bir yaklaşım sergilese bu suistimallerin önüne geçemez mi ?
Devlet en başından beri usülsüzlük tespit edersem çok ağır cezalar veririm diyor. Dinleyen oldu mu? Vergi cezaları bu sene çıkmış gibi davranıyor bazı arkadaşlar. Bazı arkadaşlar yaptığı işe mikroçip karıştırdıkları zaman büyük bir iş yaptıklarını zannediyorlar. Hepsi işportacı aslında. Kalabalık sokağa tezgah açan işportacı ile vergi vermeden youtube a kanal açan adam arasında hiç bir fark yok.

Bu konuda bazı arkadaşlar yazmış devlet böyle ceza keserse bu ülkeden start up çıkmaz, gençler teknoloji ile ilgilenmez diye. Saçmalığın daniskasıdır bu. Amerika'da vergi sistemi ve denetimi çok daha ağır. Oradan start up çıkarken 20 senedir internetten kazanılan paralar Türkiye'de hiç denetlenmiyorken Türkiye'den hangi teknoloji devi çıktı? İnterneti işportacılık için kullanan insanlar sanki arge çalışması yapıyormuş, büyük bir katma değer yaratıyorlarmış gibi ayrıcalık bekliyorlar. Rewrite ya da spin makaleler ile ya da abuk sabuk videolar ile veyahut aşırılmış resim ve videolar ile sosyal medya fenomeni olma peşinde para kazanmaya uğraşanlar teknolojik iş yaptıklarını zannediyorlar.

Gerçekten teknoloji üreten firmalar insanlar için teknokentler var. Teknokentte kurulan şirketler KDV ödemiyorlar, elemanlarının sigortalarını da devlet ödüyor bir çok KOSGEB desteğinden ve hibesinden de faydalanıyorlar.

Yani devletin kurallarına bugün uymayanın yarın uyacağının garantisi sen nasıl verebilirsin?