Selamlar, bu konuyu açma gereği duyma nedenim R10 dışı üyeler dahil ticaret yapacakken nasıl güveneyim sana ilk kod ver gibi tarzıdnan cümle kurmaları. 0850 numaradan yazıyorum bir şikayet olsa anında herşeyim ortadayken +7 vs. Yabancı no kullanan kişiye ulaşılması imkansız. Devletimiz +90 ile başlayan numaralara müdale edebiliyor. Bu bir haksızlık değil mi? Örneğin +90 0850 numara ile birini d*landırsam anında herşeyim ortada ama burada çoğu kişi +7 ile ticaret yapiyor bir d*landırma olayında numara tespiti onun adına olmayacak. Ben bana ait olan numarayı kullanıyorum ve herşeyim ortada olmasına rağmen sırf yurt dışı numaralarından d*landırıldıkları için bana da güvenemiyorlar. Evet biliyorum bazıları kişisel numarası rahatsız edilmesin diye +7 alıyor bende zaten o yüzden şirket numaramı kullanıyorum ama 2.hat başvurup oda iş olarak kullanılabilr. Örneğin diyelim ki ben burada d*landırıldım.Ödemeyi papara yaptım. Üyelik başkasının TC'si ile açılmış, Vpn ile hesaba girilmiş, Görüşme yaptığımız telefon da +7 diyelim. Ben bu adamı şikayet etmeye gitsem ne çıkacak? Bari +90 Tel numarası olsunda en azından şikayetim için uğraşabilrler. Ben yasaklanmalı diye düşünüyorum sizin düşünceleriniz nelerdir? Yasaklanmamalıysa nedeni nedir?
Not: Yurt dışında yaşayanlar için ise yurt dışında yaşayıp örneğin Rusya ise +7 numara için onay almalı. Örneğin çifte vatandaş olduğunun belgesini alır e-devlet mi ne bilmiyorum onun fotoğrafını moderatöre iletir ve kullanabilir. 2dk lık iş gibi. Tabi bu benim önerim ve düşüncem. Karar yönetime kalır.
Bende bu konuda sizleri destekliyorum ve dediklerinize sonuna kadar katılıyorum
Genel bir örnek vericem
1 : Ben r10 da çok kişiye
+7 numarası varken 0850 veya 0216,0312 gibi hatlar verdim wp de kullanmaları için bazıları geliyor 0850 hat istiyor Anlatıyorda anlatıyor sanarsın ki r10 nu yönetiyor

diyorum ki vergi levhası varmı var kimlik varmı var herşey tamam üyelik açık buyur diyorum oooo kim kargo yapıcak diyor halbuki maxsimum bir kaç saat uğraşıp çıktı alıcak kargoya vericek bukadar yasal olarak hat alıcak bana yabancı numara ile gelenlerin 09 hariç %60 nın amacı farklı adam bana şunu soruyor
Yarın öbürgün savcılık veya mahkeme sizden benim bilgilerimi isterse vericekmisiniz.

) Tabiki vericem yok ben almıyım ozaman diyor niye almıyorsun bir sorunmu var yok almıyım diyor demekki işin amacı farklı
Kısacası bu konuda haklısınız
@Coşkun Çetin; bey bence gerekeni yapıcaktır diye düşünüyorum burası bana güvenli ve öylede kalmalı
Not : Biz bireysel üyelik vermiyoruz