Argonaut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tuhaf bir ahlaki/ticaret paradoksu oluşturmuşsun tebrik ederim.
omerkarakus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
konunun ahlak ile alakası yok bence domainler hemen düşmüyor bildiğim kadarı ile 60+den fazla sürüyor günü geçince adamın da artık işine yaramıyormuş sanırım
Looker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Foruma ilk üye olduğumda, ilk mesajlaştığım ve bana ilk r10+ veren, ilk ticaret yaptığım olmasa bile ilk ticaret yaptıklarımdan biriydin Furkan hocam. Konuyu görünce benim aldığım domain sandım

Bence domain güzel, lisanslı teması vs. varsa en azından siteyi kurup daha sonra ilgilenemeyecek olursan satışa bu materyaller dahilinde koyabilirsin. Hayırlı olsun.
Furkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne demek istediğinizi tam anlayamadım. Açıklar mısınız?
ademsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Almanızda bir sakınca yok ama etik de değil bence.
haber58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şans diyelim ...
Looker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neden etik olmasın? Düşürmeseymiş adam.
Argonaut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Theseus'un gemisi isimli bir paradoks var. Gemi tamirinde çıkan parçalardan ikinci bir gemi yapıp hangisi benim gemim diye soruyordu. Sende Satıp, düşürüp tekrar alınca benzeri bir şey yaratmışısın.
FurkanBASKAK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Domain çok iyi hocam, halihazırda yatırımı da varsa düşüncenizi harekete geçirmekten başka bir şey kalmamış. Kolaylıklar.
EmrecanUlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ticaret ahlakından yoksun mu oluyor yani bu yaptığıyla? Çok sığ bir bakış açısı.

Domain sahibinin bilgisi olmadan muhtemelen düşmez, sahibi de işine yaramadığı için bırakmış olabilir, bence geri almanın iş ahlakıyla hiçbir alakası yok.
finansmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben ahlaki veya etik kurallara aykırı bir durum görmüyorum. Adam çalmamış, bir şey yapmamış.
Looker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yalnız adam kullanılmayan sosyal medya hesabını hacklememiş, herkese alınabilir durumda olan boşa düşen domaini parasını verip reglemiş. İlla konuda bir mesaj gördünüz diye #efsoduyar kasmanız doğru değil bence.
Argonaut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öyle bir şey demedim, demek de istemedim. Kavramsal ikilemler Etik(ahlak) felsefesi altında değerlendirlir. Ondan öyle yazdım.
scax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşı kötüleyen kişileri anlamıyorum. Zaten bir domaninin düşmesi için 80 gün falan gerekiyor şayet bu süre zarfında domainin sahibi domaini yenilemiyorsa artık o domainle işi kalmamıştır. Burada herhangi bir yanlışlık yok boşu boşuna yüklenmeyin adama. Bu arada hayırlı olsun hocam
KAYIBEY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
siteyi kurup tekrar sat. ilginç bir yatırım tarzı olur
Joddey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
gerçekten güzel şans, hayirli olsun oncelikle, zaten bildiginiz gibi kolay kolay silinmiyor domainler aylar gectikten sonra....
Paramedik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
düşmek derken adamın düşürdüğü cüzdanı almış gibi yorumlar gelmiş komedi gibi

etik ve ahlaki bir davranış hiçbir sorun yok.
UyuzWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ağzım var yorum yapmalıyım.
viarequal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Etik diyen abilerimi / kardeşlerimi anlamıyorum , neden etik olmasın ?
Bu alan adı satıldıktan sonra kullanılmış veya kullanılmamış , süresinin bitimine yaklaşırken firmalar gerek mail gerekse de SMS ile uyarılarını yapıyorlar. Alan adını satın alan şahıs / firma yenileme gereği duymamış ve alan adı 60 günlük bir periyoda girmiş akabinde de boşa düşmüş , yani herkesin kullanımına sunulmuş . Hocam da kontrollerini yapınca tekrar geri almış , bunda hiçbir sakınca göremiyorum .
Aynı durum benimde başıma geldi , ehliyetruhsat.com alan adını 2018 ya da 2019 'da satmıştım , varlığını unutmuştum diyebilirim . Ardından alan adının JimmyBey ( Atakan ) kardeşimin panelinde olduğunu öğrendim ve kendisi sağolun alan adını uygun bir ücret karşılığında bana devretti ve bende şu an aktif olarak kullanıyorum. Ha ileride satmayı düşünürsem etik olmayacak mı şimdi , anlayamadım..

Alan adı da hayırlı uğurlu olsun , güzel projelerde kullanın , kullanmazsanız bile satışından inşAllah iyi gelir elde edersiniz.
Looker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar, @Furkan; eğer 200 adet özgün makalesiyle x.com uzantılı bir siteyi satmış olsaydı ve alan kişi kapattı diye aynı database'i x.net'e kurmuş olsaydı siz haklıydınız. Ancak domain satılmış. Domain düşmüş. Domainin düşebilmesi için ortalama 80 gün gerekir. Bu 80 günün ilk 45 gününde domain sahibine yenilemesi için fırsat tanınır. Sonraki 30 gün redemptionPeriod'dur, en son olarak 6 gün pendingDelete.

Herkese alınabilir durumda olan domaini, herkes gibi kaydetmesi nasıl bir etik dışı ahlâki norma göre yanlış? Ben bunu anlayamadım?
jjoker1221 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu yorumun konula alasını kuramadım. Bi domain satımca ömür boyu 1 kişinin olmuyor yılı bitince yenilemesi lazım. Bu anlattınız olay otobüste birine yer verdim o yer hep onundur demek gibi bişey. Yer verdiğin kişi indiyse geri oturursun yerine.
GodLessTurtLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senden alan adamda düşürmeseymiş yani, ahlaki bir durum yok. Sonuçta domain çat diye düşmüyor. Domainini takip edemiyor adam boşver sen almasan başkası alırdı, güle güle kullan.
Astra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence insanlar etik kelimesini kullanıyor ama anlamını bilmiyor.

Bunda etik olmayacak ne var? Satın alan değerlendirmemiş, satmamış, unutmuş veya umursamamış.

Hayırlı olsun güzel domain.
Looker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lisede felsefe dersinde Kant'ın ahlâk anlayışı ve etik kelimesini duyan da bu kavramları kullanmasın abi Gerçekten çok #EfsoDuyar gördüm ama bu konuda yapılan kadar saçması olmamıştır herhalde. Açıklamalarımız karşısında umarım arkadaşlar domain düşmesiyle alakalı prosedürü öğrenmiştir. Bu konunun eğitici bir tarafı olduysa sevinirim.
ademsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düşürmeseymiş derken ben neden arkadaş almış demedim ya da niye alıyor demedim sadece etik olmadığını düşünüyorum ve bunu yazdım neden bunu memleket meselesi haline getirdiniz. Memlekette tek tip düşünce mecburiyeti getirildi de bizim mi haberimiz yok ?
Seyit25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Demek ki helalmiş sahibine geri gelmiş...
Looker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonraki mesajımda açıkladım. Site satıp, aynı sitenin yedeğini başka domaine kursaydı kullanılmıyor diye, o zaman size hak verirdim. Ancak o domaini sokaktan geçen adam da alabilir yani yeti bazında arkadaşın eski sahibi olmasının ona kazandırdığı bir ayrıcalık olmadığından; etik kavramıyla uyuşmuyor. Eğer 200 makalelik database'i dediğim gibi satılmasına rağmen site, sırf kullanılmadığı için kullansaydı o zaman etik ticaret anlayışına uygun olmazdı ancak şu an bu domaini düştüğünde siz de yakalayıp alabileceğiniz için arkadaş gayet etik bir şey yapmış. Çünkü domainin son sahibinden önce o domaini o kişiye satana bir ayrıcalık opsiyonu sunulmuyor.

Tam olarak işleyişleri, kavramları ve prosedürleri öğrenirseniz daha iyi olur.

Olumlu/olumsuz yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Akşam akşam konuyu eğlenceli hale getirdiniz, özellikle aralarda birkaç yorum var Allah da sizi güldürsün
Nasip kısmet bu işler, ben yanlış bir şey yaptığım düşünmüyor; bu yorumu yaparken tebessüm etmeyi ihmal etmiyorum. Fakat biraz daha gayret eder isek konuyu popülere taşıyabiliriz, davranın!