M_Can adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kıymetli bilgilerin için çok teşekkür ederim, Gerçekten Çok işime yaradı, Anahtar Kelimem MESH Ayrıca wi üzerinden UniFi Cihazlara da göz attım. Bir takım Controllerlar satılıyor cihazların ynaında, mecburimidir ?
5 'li paket ürünler içerisinde PoE Adaptör / Injectör çıkmamaktadır. PoE Switch ve Adaptörü sitemizden ayrıca alabilirsiniz.
Her cihaz için 1 tane mi almalıyım mesela ?
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Remote Controller almanı gerektiren bir durum yok bence uzaktan kontrole gerek olduğunu düşünmüyorum depo içerisinde, şirketin local ağdan takibi yapılabilinir. İllaki uzaktan ağa dahil olmanız gerekirse virtual private network kurarak dışarıdan bağlanırsınız.

PoE içinse bir tane router switch + patch panel üzerinden AP'lere hem data hem güç sağlayabilirsin. Ancak bunun için switch'in teknik özelliklerini bilmeniz gerekir, eğer gigabit porta yeteri kadar güç veremiyorsa harici PoE adaptörü almanız gerekebilir. Örneğin Cloud Router Switch CRS112-8P-4S-IN modelindeki poe destekli switch'in Giriş voltajı 18-28 V ise port başına 1 A, 48-57 V ise 450 mA'dir. Buna göre UniFi AC-LITE ürününü baz alacak olursak teknik özelliklerini incelediğimizde PoE Giriş Voltajı 24V, 0.5A olduğunu görüyoruz. Buda demektir ki bu örnek verdiğim switch'in tek port için sağladığı volt değerini karşılamaktadır. Ancak aradaki mesafe oldukça önemli eğer AP ile Server Room arasında 100m ve daha fazla mesafe var ise kayıpların az da olsa olabileceğini göze alarak port başına yüksek amper verebilmek önemlidir.

Eğer mevcutta switch var ise ve teknik özelliklerinin yeterli olmadığını düşünüyorsanız, AP'leri desteklemek adına PoE Injector ayriyetten satın alabilirsiniz. Aynı şeklide mevcut ethernet switchlerinize PoE özelliği kazandırmak içinse POE PANEL INJECTOR almalısınız. POE - 12 PORT Gigabit Poe Injector (Poe Patch Panel ) özetle tek tek Poe Injector almak yerine toplu olan ihtiyacınıza göre 12-24-32-48'li poe patch paneller alabilirsiniz. Bağlantı router switch(Gigabit Ethernet) -> patch panel (PoE) -> AP şeklinde olmaktadır.

Hepsini toparliyacak olursak eğer elinizde PoE destekli switch var ise ve port başına alacak olduğunuz AP'nin voltajını sağlıyorsa direkt kullanabilir veya mevcut switch ve poe patch panel injector kullanarak sisteme dahil edebilirsiniz. Ek olarak size tavsiyem mutlaka ethernet patch panel kullanın kabinet üzerinde daha kolay müdahale şansı tanıyacaktır. Kablolamalarınız daha düzenli olacaktır.