Rootkit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

Öncelikle baştan şunu bilgilendireyim, hangi cihazı alırsanız alın mutlaka o arkadaşlar eğer dediğiniz gibi kendi ürünlerini satma çabası içerisindelerse alıcaklarınızın hepsini kötülemeleri muhtemeldir.

Ben defalarca bu iş üzerinde tecrübelerim oldu bir fabrikanın 15.000 M2 sahip bir yerin network yapısı hakkındada bilgi sahibiyim. Her şeyden önce yazılım benim için çok önemli, tüm yapıları tek bir yerden kontrol edebilmeli, özelleştire bilmeli ve ek yazılımlara ihtiyaç duymadan monitoring yapabilmek önemli. Ek olarak fiziki olarak düşündüğümüzde kalitesi, uzun ömürlülüğü, çekim kapasitesi, cihazların uptime durumları(stabil olması) da tabii ki önemli. Çalışma frekansları, bant genişliği kapasiteleri teknik anlamda incelenmesi gereken bir konu detaya girmeden ancak şunu söylemeliyim ki özellikle depo gibi alanlarda el terminallerinin wifi'dan kopup tekrar bağlanması bunlar ciddi iş yükü çıkarır, arada bağlanmaz IT'nin kapısından depo görevlileri eksik olmaz. Genellikle eski el terminalleri network'e bağlanma konusunda en çok sıkıntı çıkaran cihazlar. Bunun için iyi bir network sistemine sahip olmanız gerekiyor, APleri kaçar adet ve nereye ne şekilde konumlandırmanız gerektiğini iyi tespit etmeniz son derece önemli.

Lafı uzatmadan, bahsedilen tek ağın olmasını sağlamak için mesh sistemi olan network ekipmanları kullanabilirsiniz. Bunun için benim ev ve ofis ortamında kullandığım ve önerdiğim cihaz olan Keenetic'in blog'unda türkçe bir kaynak var onu bırakıyorum detaylıca okuyup tam mantığını anlayabilirsiniz. Bunun ile birlikte kurumsal işlerde genellikle Tp-Link, Unifi(Ubiquiti) Tavsiye ederim, özellikle Unifi Enterprise ürünleri çok iyi ve kalitelidir. Yazılım bakımından oldukça gelişmiş bir yapıya sahiptirler. Yinede aklınıza takılan bir soru olursa sorun yardımcı olmaya çalışırım.

https://blog.keenetic.com.tr/keeneti...-mesh-devrimi/
Kıymetli bilgilerin için çok teşekkür ederim, Gerçekten Çok işime yaradı, Anahtar Kelimem MESH Ayrıca wi üzerinden UniFi Cihazlara da göz attım. Bir takım Controllerlar satılıyor cihazların ynaında, mecburimidir ?
5 'li paket ürünler içerisinde PoE Adaptör / Injectör çıkmamaktadır. PoE Switch ve Adaptörü sitemizden ayrıca alabilirsiniz.
Her cihaz için 1 tane mi almalıyım mesela ?