Selamlar, bu konuyu açma gereği duyma nedenim R10 dışı üyeler dahil ticaret yapacakken nasıl güveneyim sana ilk kod ver gibi tarzıdnan cümle kurmaları. 0850 numaradan yazıyorum bir şikayet olsa anında herşeyim ortadayken +7 vs. Yabancı no kullanan kişiye ulaşılması imkansız. Devletimiz +90 ile başlayan numaralara müdale edebiliyor. Bu bir haksızlık değil mi? Örneğin +90 0850 numara ile birini d*landırsam anında herşeyim ortada ama burada çoğu kişi +7 ile ticaret yapiyor bir d*landırma olayında numara tespiti onun adına olmayacak. Ben bana ait olan numarayı kullanıyorum ve herşeyim ortada olmasına rağmen sırf yurt dışı numaralarından d*landırıldıkları için bana da güvenemiyorlar. Evet biliyorum bazıları kişisel numarası rahatsız edilmesin diye +7 alıyor bende zaten o yüzden şirket numaramı kullanıyorum ama 2.hat başvurup oda iş olarak kullanılabilr. Örneğin diyelim ki ben burada d*landırıldım.Ödemeyi papara yaptım. Üyelik başkasının TC'si ile açılmış, Vpn ile hesaba girilmiş, Görüşme yaptığımız telefon da +7 diyelim. Ben bu adamı şikayet etmeye gitsem ne çıkacak? Bari +90 Tel numarası olsunda en azından şikayetim için uğraşabilrler. Ben yasaklanmalı diye düşünüyorum sizin düşünceleriniz nelerdir? Yasaklanmamalıysa nedeni nedir?

Not: Yurt dışında yaşayanlar için ise yurt dışında yaşayıp örneğin Rusya ise +7 numara için onay almalı. Örneğin çifte vatandaş olduğunun belgesini alır e-devlet mi ne bilmiyorum onun fotoğrafını moderatöre iletir ve kullanabilir. 2dk lık iş gibi. Tabi bu benim önerim ve düşüncem. Karar yönetime kalır.

Edit: Yorumlarda halen kişisel numaranızdan gece rahatsız edilmek istemediğinizi söylemişsiniz. Ben bunun alternatifiniz konuda zaten belirttim. Müşterilerinizi çok önemsiyor ve gece rahatsız edilmek istemiyorsanız, operatörünün müşteri hizmetlerinin arayıp ek hat istemek 5 dakikalık iş. Ona da üşenirseniz internetten yeni hat sipariş edebilirsiniz.