ozgurerdempolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şikayet edilirseniz ve büyük meblağalar varsa ortada sıkıntı yaşarsınız. Ama kendimizi kandırmayalım 15-20 liralık 4-5 tane işlem için devlet peşinize düşmez. Ama bu işi meslek haline döndürüp birde 15-20 lira gibi küçük meblağalardan 5000-10000 bin lira kazanırsanız illaki yakalanırsınız. Zaten mantıken hesabınıza durmadan 15-20 liralık 5000 tane işlem gelirse bankadan bile takibe düşersiniz ha şöyle olsa sıkıntı yok örnek bir iş yaparsınız 10 bin lira alırsınız bunun takibi zordur tek kişiden gelen yüklü bir meblağa bu durumlarda birşey ispatlanamaz kişi beyanları esastır müşteri bir şey demezse sıkıntı yok. Ama küçük küçük binlerce işlem yapılacaksa illaki yakalanırsınız. Bunun instagramdan olmasına gerek yok banka hesabınızda bile fark edilir bu durum. Eğer ki güzel meblağalar kazanıyorsanızda bir şahıs şirketi açmak 1000 tl tutar odaya kayıt olmanız gerek yok 1000 tl ye mükellef olursunuz kesin faturanızı kafanız rahat olsun. Ben 7 yıl önce şirketi açmıştım düşünüyorum da keşke 10 yıl önce açsaydık her türlü avantajı mevcut.
Hocam ben freelancer çalışıyorum 3 ayda 150 kişiden 3.5k felan bi para geldi buna vergi öder miyim hesap satışlarından