flatcastradyo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Simdi su anda kanunda bitcoindan vergi verilecek diyerek bir durum yok yalniz. Internet olsun yada diyer sekillerde hesabimiza gelen paralarin ana parasi harici bir gelir varsa bu gelirin vergisini hangi ulkede olursan ol vermek zorundayiz yarin kontrol olursa cezasiyla birlikte oderiz. Normalinde bitcoin islemini yaptigimiz sitelerden cogu sitelerden islem yaptim geneli vergi falan kestigi yok sadece yaptigimiz islemlerin ucretini islem sekline gore oduyoruz. Zaten mantiklida dusunursek islem yaptigimiz siteler bizim vergimize karismaz herkes kendi kazancina gore vergi verir. Bence su anda en guzel ve mantikli sistem binance sitesi nedeni ise binance karti veriyor bu kartla istedigimiz ulkede alisveris para cekimi internet odemesi yani bir kartla yapabilecegimiz cogu imkanlari yapabiliyoruz. En guzeli parayi sitede tutup kartini kullanmak ben bu sekil yapiyorum egerki bu parayi fransiz bankama ceksem bana aninda soracak bu para nereden geliyor diyerek ve kazanc vergisine ekliyecek ve yillik odedigim vergi yukselecek. Sizlerde tavsiyem simdilik vergiside olmasa bitcoin gelirlerinizi bankaya cekmeyin yarin vergi gelirse gecmisteki tum islemlerin vergisini isterler.
Yarın vergi gelirse geçmişteki tüm işlemlerin vergisini isteyemezler. Kanunlar geriye doğru işlemez.