insanlar 3-5 kuruş ek gelir elde ediyor bu zor günlerde,
reklamı seçmiyorsun,
süresini seçmiyorsun,
reklam anlaşması yapmıyorsun ,
site senin değil, google her türlü şartı şurtu belirliyor,
sen sadece orjinal, emek vererek, bir içerik üretiyorsun, burada gösterilen reklama onay verip, oradan belki de dönen paranın çok küçük bir kısmını alıyorsun, google; içerik üretenlere destek oluyor ve teşvik ediyor
sonra ne oluyor; karşına bir ton evrak-formalite vs dayatıyorlar, zaten çıkan masraf, gelirden daha fazla, sonuç olarak da bir sürü insan bu işi bırakıyor, devlet böyle mi olmalı?
"1 tl nin bile vergisi ödenmelidir" mantık olarak belki doğru, vergi kutsal ama pratikte "vergi kazançtan büyük olmamalı", buna göre bir ayarlama olmalı, bir limit değer olmalı , insanların rahatça yaşaması için minimum tutarlar dikkate alınmalı,
zaten bu işte vergi kaçıramazsın, para dijital olarak hareket ediyor her şey ortada...
bu şekilde insanlar soğutularak , yok bakkal da aynı riski alıyor vs denilerek (ki alakası yok oradaki sistem, sermaye, planlama, hedef vs çok farklı ki adam kazanmıyor isd oraya da yeni düzenlemeler yapılmalı ama burada bir telefon ile anında bir şeyler çekmeye, paylaşmaya başlayabilirsin ve ilerde ne olacak belirsiz, zaten belli bir limitin üstü olursa mükellef ol) , insanlar işi bırakıyor, devlet makul oranda vergi geliri elde edebilecekken edemiyor, vergi kaybı oluyor, devlet de zarar ediyor
bazı ülkelerde olduğunu duyduğumuz istisnai, şirket vs kurmayı gerektirmeyen (belki belli bir limitten sonra olabilir, mesela yanında çalışan vs varsa, bir ekibin varsa, olay büyükse) belli bir miktarı direkt kessin, 1 tl nin bile vergisini alır,, herkes mutlu mutlu vergisini öder, kazandığının bir kısmını öder, istediği kadar farklı hesaplara farklı kişiler üzerine aktarsın parayı , kaçamaz da, %15 ini mesela keser devlet,
ama 1 tl için binlerce liralık masraf, sabit giderler , bir ton evrak işi çıkarır kanunu güncellemezsen, insanlar mütevazi ve bir nefes aldıracak gelirden olur, devlet de belki totalde ciddi olan bir vergiden olur
günün şartlarına uygun, mantık çerçevesinde, makul oranlarda, insani limitlerin olduğu belli bir miktar üzerine daha yüksek vergilerin olabileceği bir sistemin gelmesi lazım eninde sonunda geleceğine inanıyorum
kendi ürettiği ürünü satana %4 lük ve 220 bin liralık kota çok güzel bir kanun, eeeee burada da içerikleri kendin üretiyorsun, aslında temelde aynı şey var, bir ev hanımı emek vererek geliştirdiği tarifi anlatıyor, bir öğretmen kendi soruları ve tarzı ile eğitim veriyor, bir uzman yazılım öğretiyor, kimi de insanları eğlendiriyor güldürüyor vs...
kampanyayı ben de imzaladım ve cimere de yazıcam