emreozden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizde ve birçok Avrupa ülkesinde araç direksiyonu solda, İngiltere'de sağda. Aslında herkes istediği yere ulaşıyor. İki dil arasındaki ilişki de bunun gibi diyebiliriz. Teknik farklılıklar var ama sonuçta aynı yere ulaşabiliyorsun.

PHP ile hazırlanan siteler linux sunucularda, ASP.net ise Windows sunucularda hizmet veriyor. PHP özgür bir yazılım, açık kaynak kodlu. ASP.net ise kapitalizmi iliklerine kadar yaşamaya devam ediyor. PHP ile site geliştirmek istediğinde bilgisayarın not defteri bile işini görür. ASP.net için Visual Studio kurman lazım. PHP de internette yüzlerce ücretsiz Script ve kaynak bulabilirsin. Bu durum ASP.net için çok sınırlı. PHP kullananlar genelde MySQL Db tercih ederken ASP.net kullanıcıları güvenliği ve performansı en iyi konuma getirmek için MsSql Db. Bu da hosting fiyatlarını biraz artırıyor. Ama tabi diğer veritabanlarını da istersen kullanırsın. Ben performans gerekmeyen sitelerde direkt Office Access kullanıyorum hiç diğer veri tabanlarıyla kafamı yormuyorum.

Visual Studio programı sana hazır komponentler ve araçlar sunuyor, bu sayede frontend-backend eşgüdümlü olarak rahatlıkla kodlanabiliyor. Ben o yönünü çok seviyorum. O açıdan ASP.net kodlamacısıyım. C# dili de öğrenmesi kolay bir dil olduğu için hiç zorlanmadan iyi seviyelere geldim.

ASP.net sitelerin güvenlik yönünden çok iyi olduğuna yönelik birçok çalışma var. Ben test etmedim, test nasıl edilir onu da bilmiyorum, yaptığım işlerde ultra ileri seviye güvenlik bana pek lazım değil.

PHP kodlamak için Laravel diye bir sistemden bahsediyorlar. Eski yıllara nazaran Script hazırlamayı çok kolaylaştırdığı söyleniyor ama detayını bilmiyorum.

Yani özetle çok büyük bir fark var mıdır bilmiyorum ama ikisi de seni istediğin yere ulaştırır.
gerçekten zamanınızı ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum galiba asp net tarafından yürüyeceğim çünkü bende c# üzerinde eğitimler aldım şuan en güzeli asp olarak gözüküyor tekrardan çok teşekkür ediyorum
ve bir sorum daha olacaktı asp ile ilgili kaynak önerebilir misiniz