O renkli parçalar boyalı ekmek parçaları gibi düşünebilirsiniz. Onlara vitamin adı altında bir isim takılıyor nedense. Ballı yemlerin de nasıl bir işlemden geçtiğini bilemeyiz bazı riskleri var yani, onu aburcubur gibi düşünün, nasıl cips bizde çok lezzetli geliyorsa öyle, güzel, ama zararlı. Normal akdarı olarak satın alabilirsiniz, dal darı mevcut onu da alabilirsiniz. Sade almaya özen gösterin karışımı kendiniz yaparsınız biraz öyle biraz öyle şeklinde.
Akdarı, sarı darı, yulaf, aspur veya kanarya yemi olarak da bilinir bunları alabilirsiniz. Açık paket almanızda bir problem yok daha. Ufak çekirdek de verilebilir kısacası o renkli boyalı muhabbetinden kurtulun yeter
Haklısınız hocam fakat kendim bilerek tek tek alıp karıştırmak istemedim. Her seferinde aynı yerden alamıyorum bu sebeple kalite farkı olacaktır. Bu sebepten 1 markada yoğunlaşıp sürekli o yemi yedirmek istiyorum. Malum alışkanlık önemli muhabbet kuşlarında.
ben başlarda açık yem alıyordum gözüme kapalı paketler çarptı kuşlara aldığım kapalı paketten verince yem daha hızlı bitmeye başladı birde akıllı yemlik alırsan koy yemi günlerce bakmana bile gerek kalmıyor su dışında
Akıllı yemliklere de baktığımda biraz büyük gibi geldi o yüzden pek almak istemedim.
Akıllı yemlik tak hocam israf etmesini bu şekilde çözebilirsiniz

Quikten şaşma farklı marka yemlerde parazit yapıyor ballı yemlerdende ayda 1 falan var sürekli verirsen yağlanma yapar.
tekrar araştırayım şu akıllı yemlikleri, teşekkürler hocam