Hocam faz3 çalışması : ürünün klinik etkinliğinin ve yan etkilerinin daha geniş bir hasta popülasyonunda değerlendirilmesidir. Hedef hastalığı olan 1000-3000 hasta gönüllü bu çalışmalarda yer alır. demektir internetten bakabilirsiniz.
Faz 4 Çalışmalar;
İlk 3 aşamayı geçen ilaçlar ruhsat alır ve pazara verilir. İlaç pazara verildikten sonra yapılan her türlü çalışma 4. faza aittir.
yani bizim faz4 ten sonra almamız gerekiyor bu aşıları ama acil kullanım onayı adı altında 3 milyon kişiye verecekler sonra devamına ara ara alıştıra alıştıra. Sonrasında ne olacağı belli mi ? Hayır. Thalidomide Faciasını bir araştırmanızı öneririm.
Hocam yeni hatırladım yanılmıyorsam faz 3 ekimde Türkiye de denendi bu verdiğiniz linkte onunla alakalıdır yani bize yapılan artık faz 4 DSÖ den de onay almış aşı sıkıntı olacağını zannetmiyorum zamanında 10 yıl önce korkmadan domuz gribi aşısıda olmuştum hocam o zaman da böyle bir sürü spekülasyonlar vardı hiç bir sıkıntım olmadı çok şükür Aşı olmak virüs kapmaktan iyidir emin olun bizzat işin içinde biri olarak söylüyorum..