BiELOF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uzmanlığım filan yok. Nasıl bakmak isterseniz öyle görürsünüz. Üstün körü bakarsanız hiç bir şey, emek vererek bakarsanız gerçekleri görürsünüz.

İçerik yazdığınız/yazdırdığınız, parayla aldığınız/çaldığınız veya botla çektiğiniz her ne işlem yapıyorsanız sorun orada Temada sıkıntı olmayabilir. (Belki de o kod yapısını tam doğru olarak ekleyemediniz.) Çünkü yazı içeriğinde kimi Türkçe kelimeler düzgün görünüyor.

<div class="post-text">
 <p style="text-align: justify;"><strong>İtalya&rsquo;da bulunan Etna Yanardağı</strong> 18 Ocak 2021 Pazartesi tarihinde akşam saatlerinde faaliyete ge&ccedil;tikten sonra k&uuml;l ve toz uyarası yapılmaya başlandı. Volkanik K&uuml;l Danışma Merkezi (VAAC, Volcanic Ash Advisory Center) Pazartesi g&uuml;n&uuml; <strong>Etna Yanardağı&rsquo;nın</strong> faaliyete ge&ccedil;tiğini ve k&uuml;l bulutlarının <strong>Fleri, Catania&rsquo;da</strong> g&ouml;r&uuml;ld&uuml;ğ&uuml;n&uuml; raporladı.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Belpasso&rsquo;da fotoğraf&ccedil;ı Gaetano Longo</strong> tarafından yaklaşık 22,5 km uzaklıktan &ccedil;ekilen fotoğrafta kırmızı lavların g&ouml;ky&uuml;z&uuml;ne doğru y&uuml;kseldiği ve b&uuml;y&uuml;k bir duman bulutunun g&ouml;ky&uuml;z&uuml;n&uuml; kapladığı g&ouml;r&uuml;l&uuml;yor. İlk patlamanın ardından y&uuml;ksek seviyelere ulaşan lav yeraltından fışkırmaya başlıyor, tıpkı bir lav &ccedil;eşmesi gibi g&ouml;r&uuml;n&uuml;yor. En az d&ouml;rt lav nehri oluşturulduğu s&ouml;yleniyor.</p>
<p><br /><br /></p>
<h1 style="text-align: justify;">&nbsp;<strong>Etna Yanardığı Hakkında Kısa Kısa Bilgiler</strong></h1>
<ol>
<li style="text-align: justify;"><strong>Etna Yanardağı</strong>; 3,329 metre y&uuml;ksekliği ile <strong>Avrupa&rsquo;nın en b&uuml;y&uuml;k ve en aktif volkanik dağıdır</strong>. Her patlamada biraz daha b&uuml;y&uuml;r, her aktif yanardağda olduğu gibi.</li>
<li style="text-align: justify;"><strong>Aktif bir volkan</strong> olması sebebiyle volkanın &ccedil;evresinde herhangi bir bitki yaşamına rastlanmaz.</li>
<li style="text-align: justify;">Sicilyalılar dağa &ccedil;ok sevimli bir isim takmışlardır: <strong>Mongibello,</strong> anlamı &ldquo;G&uuml;zel, zarif dağ&rdquo; demektir.</li>
<li style="text-align: justify;">Eğer &ccedil;ok uzakta <strong>patlayan bir yanardağın</strong> size etkilemeyeceğini d&uuml;ş&uuml;n&uuml;yorsanız yanılıyorsunuz. K&uuml;resel anlamda dolaylı olarak d&uuml;nya yaşamına olumlu veya olumsuz bir&ccedil;ok etkileri bulunmaktadır: Atmosferin soğuması, g&uuml;neş ışınlarının gelişinin engellenmesi gibi olumsuz etkilerinin yanı sıra aktif yanardağlar, gezegenin hareketli bir i&ccedil; yapısına sahip olduğunun canlı bir g&ouml;stergesidir. Bu hareketliliğini kaybeden Mars&rsquo;a bakıldığında bunun ne denli &ouml;nemli bir unsur olduğu anlaşılır.</li>
</ol>                    </div>
Parayla makale satın alıyorum ve kendim yazıyorum aldıklarımıda kopya kontrol testinden geçiriyorum hocam.