Başlık yeteri kadar açıklayıcı oldu mu bilmiyorum ama ufak bir js sorunum mevcut.
Sidebarda bulunan menülerden açık olan sayfanın active olmasını istiyorum. Bunun için bir şeyler denedim ama sadece üst başlıklar aktif oluyor. alt başlıklar aktif olmuyor. Aşağıda birkaç ekran görüntüsü ile anlatmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir.
Nasıl çözebilirim?
Menü kodlarım
<div class="main-menu menu-fixed menu-dark menu-accordion menu-shadow" data-scroll-to-active="true">
<div class="main-menu-content">
<ul class="navigation navigation-main" id="main-menu-navigation" data-menu="menu-navigation">
<li class="nav-item"><a href="dashboard.php"><i class="la la-home"></i><span class="menu-title">Anasayfa</span></a>
</li>
<li class="navigation-header">
<span data-i18n="nav.category.musteriler">Menü</span><i class="la la-ellipsis-h ft-minus" data-toggle="tooltip"
data-placement="right" data-original-title="Müşteriler"></i>
</li>
<li class=" nav-item"><a href="#"><i class="la la-user"></i><span class="menu-title">Müşteriler</span></a>
<ul class="menu-content">
<li class="nav-item"><a href="cari_olustur.php">Cari Hesap Oluştur</a>
<li class="nav-item"><a href="tum_cariler.php">Tüm Cari Hesaplar</a></li>
</li>
</ul>
</li>
</ul>
</div>
</div>JS KODLARIM
$('#main-menu-navigation').each(function(){
var vars = window.location.href.split("/").pop();
$(this).find('a[href="'+vars+'"]').addClass('active');
});
$('.menu-content').each(function(){
var vars = window.location.href.split("/").pop();
$(this).find('a[href="'+vars+'"]').addClass('active');
});
Yazdıpğım js kodu ile sadece Anasayfa yazısı aktif olarak geliyor. Alt başlıklarda (örn. Tüm Cariler) çalışmıyor. Nasıl düzeltebilirim?
EDİT;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
JS koduna sadece .parent() eklemesi yaprak çözdüm dikkatsizlik yüzünden saatlerimi bu soruna harcamış olmak üzücü oldu. İlerleyen yıllarda birisi googledan bu sayfya gelirse diye yazdım