FatiHSy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam özel güvenlik kartı almam gerekiyor süreç ne kadar sürer
Hocam ben hatırladığım kadarı ile özel güvenlik işlemlerini tamamladıktan sonra eğitim görmek istedim fakat aynı süreç içerisinde hem üniversitede okuduğum için bu pek mümkün olmayacağından derslere hiç gitmedim, güvenlik şirketinin bana vermiş olduğu kitapçığa göz attım. eğitimleri sanırım 1 ay sürüyor. Silahsızlar için (sürücü kursu eğitimi gibi düşün, sürücü kursuna gidiyorsunuz ilk yardım ile alakalı anlatımlar yapıyor ya gün içerisinde birkaç saat ders veriyor) birkaç saat eğitim veriliyor. bu birkaç saat eğitim genel olarak bazı durumlarda yapılacak müdahaleler ile ilgili. 1 ay geçtikten sonra 1.5 ay gibi felan bir süre içerisinde özel güvenlik şirketi tarafından sınav için aranıyorsunuz. Aynı KPSS sınavı mantığında farklı bir okulda sınava giriyorsunuz. ve sınav sonucunun açıklanmasını bekliyorsunuz. Süre vermem gerekirse, kabalama 3 - 3.5 ay. Ayrıca kimlik kartınızın Ankaradan basılıp size kargo yolu ile ulaşma süresi var 4 ay diyelim kabalama. (SİLAHSIZ SERTİFİKA İÇİN BU ANLATIM)