Üç yıl kadar pipo kullandım muhtemelen ileri seviye detaylı bilgi veren arkadaşlar olacaktır ama dikkat etmeniz gereken bir kaç şey söyleyebilirim.

Piponun kendisini önemli yapan şey ısınmadan içmenizi sağlayabilmesi. Bunun için gül ağacı pipolar hem uygun fiyatlı hem de işinizi görür seviyede olarak önerilirdi. Ama bundan daha önemli olan şey piponun yanmaması. Biraz araştırırsanız işin piri olan kişiler "her gün için farklı piponuz olsun" ya da "gün aşırı kullanın" önerilerinde bulunur. Özünde tütün içtiğiniz kap olarak bakabilirsiniz ama pipo ağacının tadının tütüne geçmemesi önemli olan konu.

Tütün konusunda çok farklı fiyatlarda çok farklı seçenekler mevcut. Burada üst sınırı yaşadığınız şehir çekiyor. Bir ara internetten orjinal tütün satıldığını duymuştum ama yasaya aykırı olduğundan nasıl yaptıklarını bilmiyorum. Orjinal pipo tütünüyle sahte pipo tütünü arasındaki fark gerçekten çok büyük. Şahsen hiç orjinal captain black içmedim ama sahtesinin neden kötü olduğuna dair oldukça uzun bir yazı yazabilirim😅. Birkaç tütünü denediğinizde, aroma konusunda ortalama bir zevk geliştirirsiniz. Zaten bu konu biraz yemek önerisi istemeye benzediğinden kendinizin deneyip son kararı vermeniz daha doğru olacaktır.

İçimle ilgili önemli birkaç şey var. Pipo tütünü ciğere çekilerek tüketilmediğinden içim zevki daha uzun sürede azar azar gelir. Haliyle pipoyu sürekli körükleyerek beş on dakikada bitirmek yerine tadını çıkararak içmeniz gerekiyor. Zaten araştırmanız sonrası "zahmetli" izleminize kapılmanızın sebebi de biraz bu; pipo ile sigara arasındaki fark fabrikasyon mobilya ile el işlemesi ahşaptan yapılma mobilyalar arasındaki gibi. Konu sadece oturmak ya da evde yer kaplayacak araçlar edinmekten başka bir yere gidiyor. Haliyle aldığınız piponun üzerindeki işlemelerden sakladığınız tütün kaplarına kadar bir sürü ürün ve bu ürünlere dair tavsiyelerle karşılaşabiliyorsunuz.

Son olarak, tütününüzün kuruluk seviyesi dikkat etmeniz konulardan bir tanesi. Fazla kuru olması tütünü ağır ve acı hale getirirken fazla yaş tütün, nemin pipo içerisinde birikip nargile gibi fokurdamasına ve tadının acımasına sebep olabilir.

Bitirirken şunu söylemek istiyorum, bu konu tütün tüketiminden ziyade gerçekten bir hobiye benziyor. Nasıl ki yarın saksı bitkilerini öğrenmeye kalkışsanız giriş seviyesinde bir sera tutup dünyanın farklı yerlerinden toprak getirmeyeceğiniz gibi, pipoda da sadece işinizi görecek ve hobinin tadına mani olmayacak şeyler edinmeniz yeterli olacaktır. Temel içim, stamp kullanımı, tütünün pipoya nasıl basılacağı da gözünüzü korkutmasın. Bu konuda birçok video ve yazı mevcut, talimatlara dikkat ederek yapacağınız 3-5 denemede anlarsınız.

Fazla uzun oldu, sorduğunuz şeyi de yanıtladım mı bilmiyorum ama inşallah faydası olur. Yanıldığım yerleri de daha iyi bilen arkadaşlar düzeltirler.