2 yıllık önlisans mezunuyum.
Mezun olduktan 1 sene sonra askerligi erteletme amacıyla tekrar önlisans bölümüne kayıt oldum.
Askerlik şubesinden 2 yıl erteleme yaptılar.
Üzerinden 1 sene geçtikten sonra eve tebligat kağıdı geldi ve ceza aldığımı söylediler. Fakat cezada benim bir suçum yoktu ben 2 yıl bölüm okudugum öğrenci belgesinde açık ve net belliydi..
Bağlı olduğum şubeyi aradım uyarı amacıyla gönderdik dediler. Ertesi gün farklı kişileri aradım Askerlik erteleme işlemimin hatalı olduğunu söylediler bu yüzden ceza kestiklerini söylediler. E devlete baktım vergi borcu sorgulama şeklinde arattım - kağıda baktım ceza kısmında bişey yoktu ve kesikti. 10 gün sonra tekrar aradım sordum cezanız olmaz sizin dediler. Yani ceza ile ilgili net bir bilgi vermediler. Kestiler mi kesmediler mi bilemedim. Olayın üstünden belli bir süre geçti bu süre içinde yoklama için muayene oldum askerlik hizmet tercihlerini yaptım mayıs celbi için beklemedeyim.
fakat aklıma ceza olayı takılmış durumda. eğer bu olay neticesinde Ekim 2020 tarihinde askerlikten dolayı idari para cezası almışsam ben bu cezayı nerden görüntüleyebilirim ya da bir yere gidip cezam var mı diye nasıl öğrenebilirim?