emircang adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
20 yaşındayım hocam
Ben dün 25 olmuş bir abin sayılırım. Belki de bir akran olarak nitelendirebilirsin. Senin yaşlarındayken ve ondan da 1-2 yıl önce ilişkim bittiğinde dünya başıma yıkılmış gibi hissediyordum. Aşk adamı modunda etrafta takılıyordum. Yine arada romantizm yaparım ama yaş ilerledikçe realizm insanı aşktan çok vuruyor.

Bu hayata bir defa geliyorsun. Bir kez yaşayacaksın. Kaliteli yaşamak istiyorsan narsizm boyutuna vardırmayıp benmerkezci olacaksın. Nedir bu dersek ilişki içerisinde bulunduğun kişiye karşı, eğer vazgeçilmez olduğunu hissettirirsen dananın kuyruğu orada kopar. O zaman onun sevgilisi, erkeği, aşkı değil süs köpeği oluyorsun. En uçuk kadından tut da en akl-ı selimine, en hassasına varana kadar bu böyledir. İnsanlar gizemli bulduğunu ve tam olarak elde edemediğini her zaman daha çok merak eder ve ona karşı ilgi duyar.

Yapman gereken tek şey önüne bakmak. Giden gitmiştir, gittiği yerde bitmiştir. 2-3 gün melankoli takıl sorun değil ancak 1 haftayı bulmasın. Asla kendi iç dünyanda mukayese edip, saplantı haline getirme.