Yorumlara baktım da çok farklı fiyatlar söylenmiş. Merak ediyorum bu fiyatları vermeden önce iyice bir fizibilite yapıldı mı? İstenenler neler? Yapacaklarınız neler?
Olay sadece kod yazmakla bitmiyor. Hızlıca projeyi teslim edeyim diye gözden bir çok nokta kaçabiliyor.
Temiz kod çok önemli. Temiz kod kadar, temiz veritabanı sorguları da. Veritabanını gereksiz şekilde yormamak gerekli. Bu işin güvenlik tarafı da var. Temiz bir çalışma yürütmeyen kişilerle yapılacak olan proje sunucu maliyetlerinizi x katına kadar çıkarabilir.
Lütfen bu tip projelere başlamadan önce, eğrisiyle doğrusuyla her şeyi araştırın. Gerekirse danışmanlık alın.
Getir gibi uygulamalar lafta kolay gibi gelebiliyor. Genelde de firmalar / kişiler getirisinin güzel olduğunu düşünerek direk ben yaparım moduna girerler. Yapamazlar demiyorum. Belki de yapabilirler ama nasıl? Asıl soru burada. Kurumsal kimlik çalışmasından tutun, grafik ve UI tasarımlarına, web sitesi ve mobil uygulama yazımına kadar her aşamanın detaylıca projelendirilmesi gerekiyor. Böylesine büyük bir uygulamada da güvenlik gözden kaçmamalı. Kod tarafında unutulacak en ufak bir detay, sisteminizin tamamen çöp olmasına sebep olabilir.
Aman dikkat.