Merhaba
Az önce Cimere Adsense gelirleri için şirket açma zorunluluğu konusunda şikayette bulundum sizinde cimere bu konuda şikayette bulunmanızı istiyorum,
Artık bu sorunun çözülmesi gerekiyor
bir genç, play storeye uygulama yapmış 450 tl aylık admob kazancı var
bir kadın youtubede yemek kanalı açmış 650 tl aylık kazancı var
ek iş yapan biri web site açmış aylık 900 tl kazancı var
şuan bunların hepsi ya kanalını kapatıyor ya hesabını kapatıyor
çünkü son zamanlarda 10larca video gördüm,vergi dairesinden çağırılıyor ya şirket kurup vergini verirsin,şirket acamıyorsan kazanma deniliyormuş
vergi dairesindeki çoğu çalışanın internetten para kazanmayla ilgili bilgisi bile yok ama kanun böyle diye ceza yağdırıyor sorununu anlatamıyorsun
eskiden beri para kazananlarada 200 300 bin tl cezalar yağmış
sorunun çözümü ise çok basit
mesela japonyada adsense kazancı banka hesabına yatar yatmaz yüzde 18 kesinti oluyor,amerikadada aynısı sanırım, banka hesabına yatar yatmaz kesinti oluyor
bizdede aynısı olabilir
bize ticari iban numarası verecekler adsenseden gelen paradan yüzde 8 veya 10 herneyse kesinti olacak
Adsenseden kazanç sağlayanlarda şirket açma gibi zorunluluğu olmayacak her ay ödemesi gereken 1500, 2 bin tlden kurtulmuş olacak
ve seve seve bir çok insanın bunu kabul edeceğini düşünüyorum
5 bin 6 bin aylık kazananlar şirket açsın ödesin diye birşey yok,çünkü adsense hiç ummadığın birşey yüzünden hesabını kapatabiliyor,ozaman açtığın şirket ne olacak .
şuan bir çok youtube kanal sahibi gördüm kanallarını kapatıyorlar
çözüm bumu para kazanmamakmı,çözüm kolaylık sağlamaktır.
ben kendi adıma cimere şikayette bulundum,
vergi ödemesinin şirket açmadan ticari ibanımıza yatan adsense parasından otomatik kesilmesidir
sizlerde adsense kazancınızdan gelen paradan banka tarafından otomatik vergi kesmesi için şikayette bulunun
bu iş artık çözülsün
vergi cezası korkusundan dolayı yıllardır komisyonlar vermekten farklı yöntemler bulmaktan kına geldi
herkes ben ayda 1200 tl kazanıyorum nasıl şirket acayım diye şikayetci ama hiç bişey yapmıyor
twitter da arama yaptım 2015 ten bugüne 3,4 tane şikayet twiti atılmış
işte bu yüzden bir efsane, adsense gelilerinden ceza yiyeceğiz muhabeti dönüp duruyor
adsensede para kazanan herkes lütfen cimere bu sorunun çözülmesi için yazsın
çözüm çok basit tıpkı japonyadaki gibi adsensenden gelen ödemelerden vergimizin otomatik kesilmesi
Vergilerin otomatik kesilmesi mi? Var mı bundan daha güzel bir önerisi..
Ben de kanalımı saatım direk. İnsanların para kazanmasına büyük bir engel. İnsanlar cebinden vericekse para kazanmanın ne anlamı var. Çok güzel bir fikir ve sonuna kadar destekliyorum. Fakat devlet uygular mı onu bilemem. Ama fikir güzel ve uygulanması herkes için kolaylık sağlıyacak.
Arkadaşın dediği gibi illa vergi alınacaksa bankaya para gelir gelmez makul oranda stopaj olarak vergi kesilsin. .
Çoğu kişi kazancının vergisini ödemek istiyor ama sırf bu ıvır-zıvır kayıt-kuyut evrak işlerinden bunu yapamıyor.
yani muhasebecisi, kdvsi, bağkuru, sigortası, faturası, fişi millet uğraşmasın.
Devlet bu sistemi getirecek ama en az 5 yıl daha millet sürünür. devletin hantal yapısı bazı işlerin çabuk olmasına engel oluyor.
Arkadaşın dediğini yapsak cimere vs şikayet etsek bu kezde mimlenme korkusu var, uyuyan yılanı uyandırma misali.
çok güzel olur. şahıs şirketi gerçekten büyük yük oluyor. beklenmedik bir ton ödeme çıkıyor. yoruldum artık
Bu konu için daha önce konu açtık ve imza kampanyası başlatmıştık. Detaylar açıkça yazıyor, cimer'den de cevap aldık ama daha fazla destek gerekiyor.
Konuya yazıp güncelleme atabilirsiniz; https://www.r10.net/bilisim-hukuku/2...stek-olun.html