Pekala, ben aynı sorunu nasıl yaşadığımı çözümü nasıl bulduğumu söylüyeyim. Aynı olmama durumu olabilir o yüzden sordum bunları.
Şimdi olay şu ; opencart 2.3 ve 3.0.3 e kadar olan versiyonlarda ürün stoğu misal 1 diyelim. X kullanıcı o ürünü sepete ekliyor çıkıp gidiyor. Bunun gibi 5 farklı varyasyon düşünün aynı ürün için. Sonra y kişisi ve x kişisi ürünü aynı anda satın alıyor ( bunu bayilik veren aktif bir opencart sitemde yaşadım ) sepette stok kontrolü yapmadığı için ürün aynı anda satın alınabiliyor. Böylece sipariş geçsede admine düşmüyor. Bunu dilersen 2 farklı tarayıcıda ürüne 1 stok girip aynı anda o ürünü satın alarak deneyin. Bu sorun oluyor. Bunun çözümünüde Validate Option Stock Quantity At Shopping Cart bu eklenti ile çözdüm.
şayet bunla çözülmezse bence one page checkot değilde orjinal opencartın ödeme sayfası ile deneyin. Yine olmadı paytr ile değil kapıda ödeme veya banka havalesinde de aynı sorun var mı bakın. Bunlarda olmazsa ya sürüm düşürün ya sürüm yükseltin.
İnanın denemediğim şey kalmadı. Sizin bahsettiğiniz sorunu daha önce bir sitemde bende yaşamıştım.