Ya şimdi bir konu hakkında her hangi bir konu olsun

bu futbol da olabilir mesela tuttuğun takım galip gelmiş olsun seviniyorsun hemen biri bitiyor kenarda, aaa bu bu takımı tutuyor bu takımda şunun şunu oda buradan bu falan diyor çat bir siyasi olaya bağlıyor seni kaçar yok. Mesela markettesin teksin bir ürün gözüne çarptı kendi kendine mırıldandın fiyatı hakkında çat yanından geçen hemeeen başlıyor şu oldu da bu çıktı da hep bunlar sorumluda vs.vs. ve yine siyasi olaya bağlıyor seni kaçar yok

hiç bir şey hakkında konuşmuyorsun mesela tamamen dudakların dahi hareket etmiyor diyelim o zaman sana karşı konuşanın karşısındasın demek oluyor ve yine siyasi olaya bağlıyor seni kaçar yok

Bulunduğum ilçede oluk oluk insan yurtdışına çıkıyor genç yaşlı demeden çoluk çoçuk gidiyorlar bakın sadece benim çevremde direkt temas da olduğum ve uğurlamada bulunduğum insanların mesleklerini saymam gerekirse, berber - kasap - mali müşavir - orta seviye müteahhit - nalbur - çok sayıda yeni mezun öğrenci - polis vs. giden kimseden gelmeyin lafı duymadım ama hiç bir şeyin kolay olduğunu da duymadım.
İçinde bulunduğumuz resme baktığımda İslami değerlere ve milli değerlere sıkı sıkıya bağlı olduğunu savunan bir yönetim anlayışı ile gündemimiz - gidişatımız belirleniyor

fakat hiçbir dönemde karşılaşılmamış bir deizm ve ateizm oranı almış başını gidiyor kimse önünü alamıyor

öte yandan milli taraftan bakarsak dışarda 100 kişiyi çevirin Kanada - Norveç gibi ülkelerde hayat kurmak ister misiniz deyin 101 tane evet cevabı alırsınız

yukarda belirttiğim gibi islami ve milli değerlere bağlı yönetilen bir ortamda bu sayılar neden var anlamış değilim.