Karikatürler için dava açan hukuk firmasini tanıyorum. İnsanların donuna kadar alırlar, hukuktaki açıkları çok iyi biliyorlar ve büyük bir hukuk firması. Bünyesinde onlarca stajyer avukat, avukat, bu telif muhabbetini bulmaları için araştırmacı çalışıyor.
öyle bir dünya yok hocam, hakkı varsa hakkı kadar alabilir. insanlardan hakları olmayan şeyi talep ettiklernde kukukcu kılığında hukuksuzluk yapmış olurlar. bi yere kadar düzenleri devam edebilir ama illa hak yerini bulur..
Arkadaşlar, hepimiz biliyoruz ki bu adamların amacı samimi olarak hak aramak değil, bunu sadece kullanıyorlar...Paragöz oldukları tepki veren insanların çığlıklarından da belli. Kaç kişi okudum siteyi kapattım davayı çekin diye adeta yalvarıyorlar...Böyle hak arama olmaz! Ben inanıyorum ki gelen tepkilere bakıldığında açılan davaların yüzde 90'ından fazlası hakkaniyetli değil...Ama adamlar gözlerini o kadar karartmışlar ki "sökülün paraları!" dercesine berbat bir tutum içindeler...İşin iç yüzünü bilmeyenler ise safça "madem adamların karikatürünü kullandınız o zaman onlar haklı" diyorlar..Haklılar da istenilen paralar ve kullanılan yöntem bir sanatçının hak arayışı ile bağdaşıyor mu? Ama kabahat bu adamların eline yasa ile beyzbol sopası verenlerde...Açılan davaların yasal bir dayanağı olabilir ama ahlaki bir dayanağı asla yok...Her google reklamı olan site ticari değil..kazanılan paralar(!) ortada...Erdil Yaşaroğlu'nun kıytırık karikatürleri kendisini abat etmiş mi ki sitesinde bir iki tanesine yer verenleri abat etsin!
Ekşi Sözlük'te Erdil Yaşaroğlu'nun geçmişte yediği haltları anlatan çok çarpıcı entry'ler var..Okuyun, görün hünerlerini...
https://medyabey.com/yuzlerce-telif-...-ortaya-cikti/
aynen hocam, kendi ne kadar telif varsa çiğnemiş, şimdi garibanları mahkeme bilmem tazminatla korkutup hakkı olmayan asla olamayacak rakamları talep ediyorlar. illa bi yerde bu iş patlayacak ve bunlarda bu akdar kişi karşılarına aldıklarıyla kalacaklar. umarım markalarda bu hareketleri ve insanların bunlara tepkilerini unutmaz. garibandan aldıkları 24 binler 240 binler olarak hanelerine zarar yazılır.
Hocam ben de sizin durumunuzdaydım. Normalde uzlaşmayacaktım ancak mesleki zaruret ve ailevi nedenlerle mecbur kaldım. Süreci sonuna kadar götürmeyi planlıyordum da olmadı. Çok kötü bir zamana denk geldi. Anladığım kadarıyla sizin de iddianameniz kabul edilmiş, sonuç hakkında bilgilendirmenizi bekliyorum.
Ayrıca aynı avukat Sezen Aksu'nun da vekili. Karikatüristlerin dışında Sezen Aksu'nun şarkı sözlerini sitesinde paylaşanlara da savcılıktan işlem başlattırıyor. Evet, şarkı sözü. Yanlış okumadınız. Sitesinde Sezen Aksu'ya ait şarkı sözü veya şarkının YouTube embed'i bulunanlar da kaldırsınlar acilen.
eyvalla hocam, şimdi benden sunucumda bile olmayan sadece bir karikatür için 8 bin lira istemişler. tabii ki uzlaşmam vs. söz konusu değil. bunalra haraç gibi bu parayı vereceğime, devletimin mahkemesinin vereceği ceza daha evladır. benim ifadeyi online işlere biraz hakim bir savcı baksaydı herhalde direk redderdi ama sorun yok. kendimizi ifade etmeye devam edeceğiz süreç içinde. diğer yandan kıytırık bir karikatürün bedeli gerçekten telif ödense bile, 100 lira olur 200 lira olur. 8 bin 24 bin bilmem kaç bin lira olmaz, olamaz. dergiler battı buradan son vurgunu yapalım mevzusu olay bence..
çoğunluk korkudan uzlaşmayı tercih ettiğinden avukatlar ve karikatüristler sıcak para aktığını da görünce demek ki bu işi iyice büyüttüler.
normalde davalar , istinaf ve yargıtay vs de dahil edildiğinde uzun bir süreç olarak geçer . Müyap bile şarkıların telifleri için çok uğraşmış çoğu davada yıllar sonra ya sonuç almış ya alamamıştır.
karikatür davaları artarak devam edecektir tahminim
evet hocam aynen böyle, insanlar mahkeme vs. uğraşmak istemediğinden bunlar da yolu buldular, yürüyorlar oradan ama bu kadar yenen hak illa tersine dönecektir.
daghan hocamın son videoda güzel olmuş, herkesin izlemesini tavsiye ederim..