Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar yaşadığım bir olay hakkında yazmak istiyorum sizde bu konuda dikkat edin. Benim yönettiğim ve danışmanlığını yaptığım bir youtube kanalı vardı en son 100 bin abone olduktan sonra anlaşmamız sona erdi ve danışmanlık hizmetini sonlandırdım youtube hesabının asıl sahibi bir sanatçıydı aylık 4500-5000 TL arası bir kazancı vardı ve bu paralar benim hesabıma geliyordu 1 sene boyunca bu paralar bana yattı o sürede Wed***** adında bir parnet şirketiyle anlaşma yaptık ve 1 yıl içinde onlarla da çalıştık bu ilk youtube vergi olayları patlayınca hemen firmayla iletişime geçtik ve onlar merak etmeyin biz sizin yerinize vergilendirmeleri ödüyoruz sizin vergi vermenize gerek yok dediler bu böyle devam etti ve sözleşme bittikten 2 yıl sonra bana vergi tebligatı geldi ve davete giderek durumu öğrendim firma kesinlikle hiç bir ödeme yapmamış daha sonra tutanaklar tutuldu yaklaşık 40 bin TL bir vergi çıkarıldı bana paranın sahibi ben olmasam da benim hesabıma yattığı için sorumlu ben sayıldım daha sonra Wed**** denilen firmaya ulaştım vergileri siz ödememişsiniz dedim vergi denetim onlara da yapıldı beni o firmadan her gün bir muhasebe elemanı aramaya başladı amaç kendilerini kurtarmak firma dümeni bulmuş asıl firmaları wed**** ama paraları kıbrıslı bir şirket olan fs*** tarafından yolladıkları için wed**** hiç iş yapmamış olarak görünüyordu. Resmen devletin içinde ki açığı bulup ona göre kılıf uydurmuşlar. Sözleşmemi istediğimde ise sözleşmenizi yollayamam dediler bana attıkları paranın dekontlarını istedim yollayacağız diyerek 1 ay boyunca hiç bir dekont yollamadılar. Bu iş sürdü de sürdü firma kendini usulsüzlük yaparak aradan sıyırdı kaldı bana 40 bin TL ama vergi denetim memuru çok sağolsun harika biri paranın bana ait olmadığını tespit etmek için elinden geleni yaptı ben paraları çekiyor ve paranın asıl sahibine yolluyordum. Bunların kanıtlarını topladım banka atmsi eft havale tüm dekontları çıkardım sonuç olarak paranın bana ait olmadığı ve hiç bir kar sağlamadığım ortaya çıkmış oldu ve bu vergi olayından şahsım adına kurtuldum. Size önerim hiç bir partner firmasına güvenmeyin ve verginizi düzenli ödeyin karşınızda ki memur o parayı almak isterse her türlü alır allahtan insaflı biri çıktı ve halimden anladı. Ayrıca kısa zaman içinde tekrar vergi denetimine gittim kendisinin çayını içtim ve Wed**** firmasının bana sizin vergilerinizi biz ödüyoruz sizin ödemenize gerek yok dediği mailleri 6 ay sonunda bulduk ve inceleme başlattık maillerde parayı 1 gün sonra yatıracağız 2 gün sonra yatıracağız yazışmaları da bulduk ve paranın Wed*** tarafından yollandığı anlaşıldı. Ve firmayı şikayet ettik. Siz siz olun 2 kuruş para kazanacağım diye gerçeklerden kaçmayın.

Kısa özet: Partner firmalarıyla çalışmayın çalışıyorsanız bile parayı onların yollayıp yollamadığını sorun sizin yerinize vergileri ödeyip ödemediklerini sorun ve bunları kayıt altına alın.
Belki 50 kere söylemişizdir ve eski yt ciler bilir, Bu wedia gibi *ahtekar partner yok. Bunların hile hurda yaptıklarına pek şaşırmayın, eskiden bunlar partner bünyesindeki kanallarına tbm li içerik yükleyip milletin kanalına sahte telif atiyor du. veya nerde yüksek izlenimli sahipsiz içerik var, hemen eşleşen oluşturup videoya çöküyor akabinde + gelirine çöküyolardı... ve zamanında milletin spam yapmasına müsade ediyor idi, fakat şöyle; ay sonu gelince partnerde çalışanların parasına çöküyor vermiyordu, sebeb ise Spam yüklediniz diyolardı. : ) ve kendilerine sorsan yıllardir spama müsade etmediklerini söylerler, ama tabiki sadece ay sonuna kadar. hile hurda ne ararsan var..

Konu sahibine tavsiyem: Hakkınızı arayın, Sizi böyle yarı yolda bırakan firma için gerekli şikayetleri yapın. Geçmiş olsun.