Polat1903 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben bedelliye karşıyım bu şahsı fikrimdir gerisi de beni ilgilendirmez.

Malum partiyi ve Cumhurbaşkanını desteklediğim doğrudur fakat ölümüne desteklemem. Bedelliye de neden karşı olduğumu söylemek istersem fakir ailelerede 1 ay yapma hakkı ücretsiz şekilde verilmesini istememdir ya da bedelli kişiden alınan paranın askerlik yapan fakir aile çocuklarına verilmesini istememdir.

Malum parti ve Cumhurbaşkanı bana göre burada hatalıdır bana göre adil olmamıştır.

Ben kendi desteklediğim görüşün hatalarını kabul ederim kendimde söylerim m fakat b partisi asla kabul etmez ki bunu İzmir örneğinde defalarca görmüşsünüzdür.

Bağnazlığa sonuna kadar karşıyım hatta bu sene ücretsiz izin konusunda defalarca kez kendi desteklediğim partiye karşı çıkmışımdır.
O zaman dediğime geliyorsunuz.
@fratsenturk; malum partinin çıkardığı kanundan faydalanıyorsa burada sen bu kanundan nasıl faydalanırsın deyip vatan sevgisini tartışmak at gözlüğüyle bakmaktır.
Kanundan faydalananları değil, kanunu çıkartanları eleştirin.

En basit çevremde hiç ihtiyacı olmadığı 1000tl pandemi yardımına başvurup alanlar var.
Ben arabamı satarım kredi çekerim devletten yardım dilenmem.
Hele ki satacak arabam varsa devletten yardım dilenmek vatana ihanetle eşdeğerdir, milyonlarca kişinin kul hakkına girmektir.

Ama devlet yardıma muhtaç olmadığı halde bu kişilerin hesaplarına para yatırıyor.
Şimdi bu olayı suistimal eden vatandaşta mı kabahat yoksa hiç doğru düzgün araştırmadan hesabına para gönderen devlet görevlilerinde mi?

Bedelli askerlik ise çok basit, paran varsa 6 ay askerlikle filan uğraşma işinden gücünden olma senin paran var sen parası olmayanlar gibi değilsin diyen bir yasa.
Eee ben şimdi bu yasayı çıkartanları eleştirmek yerine bu yasada bahsedilen "sen parası olmayanlar gibi değilsin diye belirtilen kişiyi" eleştirirsem at gözlüğüyle bakmış olurum duruma.
At gözlüğü de tarzım değil.