Şirket sahibi iseniz vergi levhasında isminiz yazar ki bu arkadaşımız şahıs şirketi. Yani tüzel kişilik yada imza sirküsü ile kafasını karıştırmaya gerek yok. Misal bu arkadaşımız şirket sahibi de olmayabilir bu durumda çalışan içinde tek geçerli belge SGK belgesidir. 🙂
Yani vergi levhası yerine SGK kaydı en basit çözümdür, aktif çalışan olduğu da belli olur yaptığı iş de ismi de her şeyi belli olur. 🙂
Son olarak genelgeler yoruma açık değildir, net bir şekilde kurallar belirtilir ve uygulanır, bazen anlaşılmadığı durumlar söz konusu olabiliyor, o zamanda sıkça sorulan sorular başlığı altında çözüm üretiyorlar. 🙂
Polisler içinde farklı yorumlayabilirler demiş bir arkadaşımız, mümkündür ama geçerli değildir, açarsınız telefondan genelgeyi gösterirsiniz hakkınız olan şeyi, olay orada kapanır. 🙂
Polise genelgeyi mi göstereceksiniz. Mali müşavirlik belgemiz varken evrak toplamaya çıkan arabamızın içindeki tüm firmaların evraklarını yere indirip bakmışlar bu evrak ne diye. Sizce aç bakayım okuyalım genelgeyi diyeceklerini sanıyorsanız birşey demiyorum. Her polis farklı birşey istediği ve kimsenin sıkıntı yaşamaması için şirket evraklarınız yanınızda olsun diyoruz. Aslında bunu söylemeye bile gerek yok. Şundan dolayı, kanunen "Her işveren basiretli iş adamı gibi davranmak zorundadır." diye bir cümle var. Yani her zaman aslında olması gereken evraklar bunlar.
Ayrıca arkadaşın şirketi şahıs şirketi fakat tüzel kişilik olan biri okursa mesajdan yola çıkarak yanlış yapmasın diye 2 şirket içinde gerekli olanı yazdım. Siz küçük düşünmüş olabilirsiniz fakat burası forum anonim şirketi olan da var şahıs firması da. Niye bu kadar takıldınız anlamadım. Siz bildiğinizi gibi davranabilirsiniz. Zaten soru soran arkadaşda pm attı cevapladım. Konuyu uzatmanıza gerek yok. Herkes kendi işine baksın.
iyi forumlar.