Befo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk cümleden sonrasını okumadım. Yaşın kadar çeşit hayvan besledim ve besliyorum. Arabamın bagajında her daim kedi köpek maması vardır. Neyse sana niye cevap veriyorsam.
"Seviyeli" tartışacak kapasiteniz olmadığı içindir o Arabanızın bagajında hayvan mamaları bulundurmanız çok takdire şayan bir hareket. Ancak bende yaşınız kadar dogo, pit ve tarzı hayvanlara bakmışımdır. Bunların yanı sıra golden gibi sevimli dostlarada. Birbirinden tek farkları boyları, gözleri ve farklı özellikleriydi. Hiçbirinin bana saldırdığını, ters bir hareket yaptığını görmedim. Hiçbirinin birbirinden saldırganlıkla alakalı bir farkını görmedim. Tamamen sizin gibi "yaşın kadar hayvan baktım" "bana mı öğreticeksin" zihniyetine sahip cümleleri okusada cevap veremeyecek, verecek cevabı olmadığı için karşındakini küçük görmeye çalışan insanların bu hayvanları suçlaması, daha önce bu tarz hayvanlarla tanışmadığı için önyargı ile "canavar" lakabını takan insanlar yüzünden bu hayvanlar eğitilebilirken sadece uyutuluyor, öldürülüyor. Uyutulmayan, öldürülmeyen de dövüştürülüyor...