Merhaba.
İlk sorum;
Bir video sitesi tasarlıyorum. Alt taraf derli toplu dursun diye amatör bilgimle header'i, footer'i vesaire böldüm. Şimdi videoların döngüsünü ayarlamaktayım. Bir sorum olacak bu konu hakkında.
Bootstrap kullanıyorum ve video için gerekli div'i ayarladım. Yani videolar çekildiğinde bu div'i foreach içine koyup ekrana basacağım. Buraya kadar sorun yok.
Bazı diğer sayfalarda da video blokları kullanmayı düşünüyorum. Şimdi bir blokta değişiklik yaptığımda mecbur diğer bloklarda da değişiklik yapılacak. Bunu önlemek adına bu video div'ini bir method şeklinde ya da ayrı bir template halinde nasıl ayarlayabilirim. Yani kısaca bu video kutusunu ben bir kere tanımlayıp değişiklik yapacağımda sadece oranın değişmesini istiyorum, header ve footer gibi kullanabilmek adına. Bütün sayfalar ile tek tek uğraşmadan.
İkinci sorum;
PHP bilgim çok amatör sayılır. WP tema vesaire yazabiliyorum ancak bu projemde sıfırdan bir script kodlamaktayım. Bu script için aşağıda linki bulunan kütüphaneyi kullanmak istedim sorgular için.
İlgili kütüphane:
https://github.com/envms/fluentpdo
Günlük 5-10K tekil hitli bir video sitesi için bu kütüphane kullanılır mı? Yoksa başka bir şey mi kullanmalıyım? Amacım yüksek hitte biraz performans göstermesi. Script basit bir script çok fazla sorgu vesaire yok. Sadece video izlemeye yönelik bir site düşünün. Üyelik vesaire sistemi dahi yok.
Şimdiden teşekkürler.