Bence senin sorunun basit aslında kardeş yemek yediğini zannediyorsun ama öyle değil. Hacim olarak çok olabilir fakat kalorisi yüksek değil demek ki yediklerinin. ( Eğer bir rahatsızlığın yoksa tabi) Her aksam geç saatlerde 1 paket cips yesen ayda yine 1 kilodan fazla alırsın ama tavsiye etmem. Yakın zamanda sigarayı bıraktım ve kilo vermeye çalışıyorum. Keşke bi 15 kilo versem de rahatlasam istiyorum ben de. Yani çok fazla takma.
Emin ol zayıf olman şişman olmandan sağlık açısından çok çok daha iyi. Benim sana tavsiyem kilo almak için değil de, sağlıklı yaşamak için bir arayış içine girmen. Mesela sigaradan örnek verelim içiyorsan bırak veya azalt elin abur cubura gidecek bir süre bunu da fındık ceviz badem gibi sağlıklı yağlar tüketerek + ya çevirebilirsin. Pandemi süresi biraz zorlayıcı fakat spor yapabilirsin. Çevremdeki insanların bir kısmı yatarak - bir kısmı ise sporla kilo aldılar yaşları ilerledikçe. Metabolizma yavaşlıyor sanırım. Sırf kilo almak için her bulduğunu yiyen birisi ile spor yaparak vücuduna bakan birisinin arasında ise dağlar kadar fark var.
Evde rutin olarak yediğin porsiyonları bir ölçmeyi dene. 2 gün boyunca tüm yediğin içtiğin şeyleri not et kalorilerini hesapla. Bir de aktiviteleri. Umuyorum bir sağlık sorunun yoktur ve düşündüğüm gibi az yiyorsundur.