ginam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bomboş bir düşüncenin yorum bulmuş hali. Bu olay hiçbir şekilde böyle gelişmiyor hocam yinede belki anlarsınız diye size izah edeyim;
Tahminim üzerine hayatınız boyunca hiç hayvan bakmadınız veya pit köpeğe denk gelmediniz. Bu köpekler ülkemizde "hayvan sevgisinden yoksun" insanlar tarafından dövüş için eğitilmekte, adam akıllı pitbull besleyenlerin sayısı 2 basamağı geçmez. Siz nasıl bir insanı her gün karanlığa kapatıp, çiğ etle besleyip dövüşmesi için binbir türlü hareketi yaptığınızda o insan gördüğü herkese, her şeye sebepsizce saldırıyorsa bu köpeklerde de aynı olay olmakta. Pitbull cinsi köpeklerin doğru düzgün beslendiği zaman ne kadar uysal olabileceğine kendi gözümle şahit olduğum için rahat rahat yorum yazabiliyorum şuanda. Sorun hiçbir zaman bu masum hayvanlarda olmadı, sorun hep insanoğlunda oldu. Eğitimini veremeyen şahıslardan tabii ki hayvan alınmalı ancak yaptığınız düşük seviyeli yorumdan da anlaşılacağı üzere insanların tipine bakıp yargılayan biri olduğunuzu yazmasanız bile anlayabilirdik zaten. Bu köpeğe bu eğitimi veren insan tabii ki suçlu, eminim ki köpeği bir çok kez dövüştürmüştür. Ancak hayvan ne gördüyse onu yapıyor, nasıl bir eğitim gördüyse onun karşılığını veriyor. Tıpkı biz mühendislik eğitimi gördüğümüzde mühendis, doktorluk gördüğümüzde doktorluk ve avukatlık gördüğümüzde avukatlık gibi mesleklere yöneliyorsak bu hayvanlarda aynı şekilde kavga, dövüş gördüğü, bunların eğitimini aldığı için bunlara yöneliyor. Bu hayvanlara bu muameleyi yapan insanlar cezalandırmalı ancak bu suçu olmayan hayvanların sizin gibi insanların yorumuyla uyutulması, devlet tarafından çöplere atılması kesinlikle hakettikleri şey değil. Bu hayvanların hakettiği tek şey düzgün bir eğitim.
İlk cümleden sonrasını okumadım. Yaşın kadar çeşit hayvan besledim ve besliyorum. Arabamın bagajında her daim kedi köpek maması vardır. Neyse sana niye cevap veriyorsam.