Merhaba Arkadaşlar
Sitelerimden para kazanmak için ben İstanbul'da Annem köyde var gücü ile çalışıyoruz
Ben bir iş kurmaya çalışıyorum annemde bal vs satıyordu ama işler biraz kötü
O yüzden bayanlar için kurduğu siteye konular atıyor yemek vs
Ama site ne google'de bir yere geliyor nede alexa değeri gram artıyordu
Baya motivasyonunu vs yitirdi bende neler yapabiliriz diye uğraşırken
Bulduğum yöntem ile Alexa Değerini baya baya inanılmaz yükselttiğimi farkettim
Sitede bir tane konu yok ama alexa global alexa 2 milyon
yada imzamdaki site sırf adsense alsın diye arada yazı atıyordum
en son zaman bulamadığım için yazı vs atmıyorum alexa bu hafta sonu da bu gidişle global 1 milyon altına düşecek
İlginç bir yöntem oldu bulmak için baya uğraştım sizce bu yöntemi satmalı mıyım ticaret konusu açıp
Ortalam bir siteyi içinde post vs olmasada güncel içerik atılmasada 2-3 haftada maksimum 1 milyon altına indiriyorum
Kalıcılığını daha test etmedim henüz
ALEXA DEĞERİ NE İŞE YARAR
Alexa Nedir?
Alexa, internette bulunan tüm siteleri belli başlı bir takım kriterleri baz alarak sıralamaya koyan bir kuruluştur.
Web sitelerinin her birini detaylı bir şekilde analiz ederek hem bulunduğu ülke adına, hem de tüm dünya üzerindeki derecesini ölçen bir sistemdir.
Bu yüzden her hangi bir internet sitesi için bilgi edinmek istendiği zaman bakılan ilk ölçüm kaynağı olarak tercih edilmektedir.
Alexa ölçümleme yaparken siteye giren kişilerin hareketlerini baz alır ve ona göre bir ölçümleme yapar.
Bu kriterler arasında bir kişinin siteye arama motorları vasıtası ile mi girmiş yoksa adresi kullanarak mı diye bakar.
Ya da site içerisinde ne kadar sayfaya girdikleri ve o site üzerinde durdukları süreyi dikkate alıp bir analiz çıkarır.
Web siteleri hakkındaki bilgileri çoğunlukla browser eklentilerinden ve bir çok kaynaklardan gelen verilerden almaktadır.