fratkuru adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar.
İndex oranına kıyasla hit başarısı işini tamamen düzgün yaptığından emin olmakla alakalı. Bir kimse tüm detaylara dikkat ederek ilerliyorsa ve aklında "index oranlarıma göre hitim ne durumda" diye soru oluşursa bu cevaplar yol gösterici olacaktır.
Tam tersi olarak, başarısının düşük olduğunu gören varsa burada ilgili yoruma alıntı yaparak "nelere dikkat ediyorsun" diye soracaktır.
En basitinden bir örnek vereyim,

forum sitesi
haber sitesi
genel blog sitesi
alana özel blog sitesi
niche site

bu 5 farklı site türünün, iyi denilecek hit / index oranları birbirinden çok farklıdır. O nedenle sadece bu oran tek başına hiç birşey ifade etmez.

Bunun gibi pek çok bakış açısı geliştirilebilir. Bence doğru bir bakış açısı değil, tabiki bir sienin 600 indekxi var (etiket spamı yoksa) ancak 10 hiti bile yoksa, bu soru işaretidir.

Ama benim 20bin indeksim var, 1000 hitim var diyelim, kime göre iyi kime göre kötü ? Sitem blog sitesi ise çok kötü, ama haber siesi ise normal çünkü gündelik ve eski indeksler ile dolu. Forum sitesi ise de normal olabilir çünkü aynı başlıktan 20 defa açıyor kullanıcılar.

Buraya birisi 200 indeksim 5000 hitim var yazabilir, niche bir sitedir. Bu referans alınarak diğer arkadaşların benim durumum kötü demesi yanıltıcı olur.

Bilginize