Büyük esnaf daima kazanacak, küçük esnaf yalnızlığına terk edilecek. Bu kapitalizm sisteminin dayattığı en temel maddelerden biri. Google, büyük esnaf sitelerin kalitesiz tabelalarını janjanlı tabelalarla değiştiriyor, küçük esnafın 'ben burdayım' tabelalarını ise söküyor. 'siz gidin kumda oynayın' demek istiyor. Patron yine hemşerisini koruyor. sendikalı kazanırken Harranlı öteleniyor. 2019 yılında küçük esnafın da snippet hakkı vardı mesela, 2020 yılı ortalarına kadar devam etti bu hak. Şimdi ortalık büyük esnafın snipet'ından geçilmiyor. Attığım içerik google'da birinci sıraya geliyor ama üstümde snippet var :-) cnn'in yerli sitesi coştu mesela. Kopyala yapıştır da çığır açtılar. Ben özgün çalışıyorum, 2019 yılında çok güzel rekabet ediyorduk, 2020'nin ortalarından itibaren kademeli olarak tükettiler bizi de..
Geçen sene şöyle bir örnek yaşamıştım mesela; içeriğimi attım, snippet'a çıktım, sabah geldi, içeriğimi çaldı, fotoğrafı ile birlikte.. virgülüne dokunmadan aynen kaydetti. Beni snippet'tan çıkardı, sabah'ı koydu :-)
Küçük esnaf şimdi birbirinin ekmeğine göz dikecek.
Uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum. Olayları çok iyi özetlemişsiniz. Sizin yazdıklarımıza benzer bir konu açmıştım. Google orta direği bitiriyor diye. Maalesef son 2 senedir hitlerimiz eriyor. Dediğiniz gibi içerik kral değil artık.