muzikgunlugu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba değerli arkadaşlarım.
Geçen gün başıma bir olay geldi onu anlatmak ve sizin de başınıza gelir diye bilmeyenleri aydınlatmak istiyorum.

Youtube'da bir kanal benim şarkımı izinsiz alıp kullandı ve ilk defa başıma böyle birşey geliyor. "Youtube'a ilk ben yükledim, telif atarım olayı çözerim" diye düşünürdüm eskiden de o işler o kadar kolay değilmiş. Yasal olarak benim olduğunun ispatı gerekiyormuş.

Sahiplen.com isminde bir site olduğunu bir müzisyen arkadaşımdan öğrendim ve üye olup eseri onaylattım. Gerçekten çok kolay. Zaman damgası denilen bir olaymış ve belgemi ve dosyayı aldıktan sonra telif ihlali bildiriminde bulundum. (bu arada gerçekten çok ilgilendiler)
Youtube bana kısa süre içerisinde, "bu telif ihlali şikayetinizin doğru olup olmadığından endişeliyiz, eğer ispatlayamazsanız ya da 7 gün içinde açıklama yapıp gerekli eserin sizin olduğunuzu kanıtlayamazsanız kanalınızı kapatırız, isterseniz geri alın şikayetinizi gibi bir cevap attı. Daha sonra ben sahiplen.com dan aldığım tst uzantılı zaman damgası dosyasını, belgemi ve Orjinal eser dosyam youtube a ilettim, böylelikle 17 dakika içerisinde eserimi izinsiz kullanan kişinin videosu kaldırıldı ve videosunun üzerinde "şu kişinin telif hakları sebebiyle video kaldırılmıştır" yazıldı.

İşin özü şu;
Özgün çalışmalarımızın her zaman sahipliğini almalıyız, ama noterden ama bu dediğim oluşumdan. Ne olacağı belli olmuyor ve daha sonra hak sahibi olduğunuzu kanıtlamakta zorluk çekiyorsunuz. Çok minik ücretlere, sadece 3 dakikanızı alarak eserlerinizi tastiklemenizi öneriyorum.
Hocam bu isteğe bağlı tescil oluyor galiba telif haklari genel müdürlüğü 207 liraya yapiyor bu işlemi,bu site uzerinden alinan hak sahipliği yine aynı yasal yükümlülükleri doğuruyor mu bilginiz var mi