Ademerdogan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aranma hacmi yüksek ya da orta ölçekli kelimeleri sadece büyüklere yedirmeye karar vermiş gibi görünüyor.
Çok güzel bir tespit. Şu an görünüm bu yönde. Diyelim çok aranan bir konu var. Ama konu eski, içerik kötü olmasına rağmen bir bakıyorsunuz ki edu, gov sitelerin pdf dosyları, eski içerikleri aramada görünüyor. Bu da yetmezmiş gibi yine çok aranan kelimelerde bizim webmaster gidip twitter, pinterest, instagrama sitesinin konusunu paylaşmış. Aramada bu siteler çıkıyor. Girip bakıyorum linki paylaşan adam 50. sırada facebook paylaşımı 7. sırada. Ayrıca dergipark diye bir site var. Mübarek sitenin içinde konunun bir satırı geçmesin. Hemen hemen her aramada varlar. Hele wikipedia içerisinde konu ile ilgili tek kelime geçse yeter... Bir de pinterest rezaleti var Daha önce de söyledim şimdi de söylüyorum siteler backlink sayılarına, site gücüne göre sıralanıyor. İçeriğin değeri ne yazık ki şu son 2 yıldır yok. Bu şartlar böyle devam ederse en iyi backlink alan lider olur, lider olmaya devam eder. İç seo ve içerik kalitesi bana göre eskiden 100 üzerinden 80 iken şimdi bence yüzde 20 etki ediyor. Şimdi eat zamanı.

Çok büyük bir terslik var. Şu an da gördüğümüz sonuçlar mantıklı değil, doğru bir sıralama yok. Bir de gazelerin amansız hit yarışı var ki off Allahım