Benzer durumun da Çin için olacağını okumuştum. Büyük holdingler tek tek batıyormuş devlet desteği borcun 5/1 dahi karşılamıyormuş temmuzda Çin tarafında da büyük sıkıntılar olup altını çok etkileyecekmiş.
Dünyada karşılığı olmayan basılmış 25 trilyon $ var , digital paraya geçmek istemelerinin sebebide ödenmesi gereken 25 trilyon $ olmamasından kaynaklı.Bu parayı yada borcu verenler bankalardan bu parayı geri isteyecek seyreyleyin o zaman gümbürtüyü.Tarihte veriyorum Haziran 2021 Fed'in bankalara kullanması için(mortgage) kredilerinin vadesinin bitiş tarihi.Önce kullanıcılar , sonrada bankalar bu borcu ödeyemeyecek.Buda bir anda 125 milyon kişinin evsiz kalması ve ardından gelen büyük bir kaos demek.Trump'ın gidiş nedeni FED'in bi 25 trilyon $ daha basmasına izin vermemesi.
Dünya'da kasasında en çok nakit rezervi olduğunu söyledikleri Apple ( 78 milyar $) , FED'den kredi aldı.Kasasında yüklü rezerv olan bir firma neden kredi alsın.İki sebebi var; ya kasasında bahsedilen para yok , yada alınan kredi geri ödenmeyecek.
Not:Ciddi meblağlarda altına yatırım yapan bir kişiyim , asparagas haberlere değil ciddi metalara göre hareket ediyorum o yüzden.