scoutteknoloji adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar selamlar,

Size son 1 haftadır başımdan geçen olayları ve tuttuğum istatistikleri detaylıca anlatacağım. Belki bir öneriniz olur diye açıyorum konuyu.

Bu armut.com isimli platformdan haftada 1000 TL üzerinde müşterilere teklif verebilmek adına para ödüyorum.

Yalnız çıkarttığım istatistiklere göre bu hiç şaşmadan yaşanıyor ben armut üzerinden teklif veriyorum örneğin benden 30.00 TL ücret alıyor teklif vermem için karşılığında karşı tarafın telefon numarasını gösteriyor bana iletişime geçmem için.

Ben verdiğim tekliflerden %30 una bu rakam hiç şaşmıyor, ulaşamıyorum. Bu durumda telefonu açmıyor olarak değil. En çok yaşadığım örnekleri sıralamak istiyorum size.

- Müşteriyi aradığımda xx operatöre kayıtlı böyle bir numara bulunmamaktadır.

- İlk aramada meşgule atma ve anında heryerden engelleme.

- Aradığınız kişiye ulaşılamıyor.

Bu yazdığım dediğim gibi hiç şaşmadan %30 gibi istatistiklerde sürekli karşılaştığım bir manzara. Ben müşteriyle beni buluşturmadan 30 - 40 TL gibi fahiş ücretler aldıkları için ve bu süreklilik arz ettiği için bazen iletiyorum durumu iade istiyorum ama bana verdikleri otomatik cevapta şu.

Şimdi size danışmak istediğim konu tam olarak şu. İlk olarak ;

- Ben bu arkadaşların bot hesaplardan ilan basarak milleti tokatladıklarını düşünüyorum, herhangi bir kanıt yok ama düşüncem bu yönde.

- Bu konuyla alakalı enayi yerine koyulduğum için yasal olarak başvuru yapsam bir sonuç elde edebilirmiyim ? Benim gibi düşünen bir çok insan olduğu kanaatinde olduğum için acaba konu hakkında bilgi sahibi olan insanlar bu konuda ne söylerler, nasıl yönlendirebilirler beni onu öğrenmek istiyorum.

Herkese saygılar, iyi çalışmalar dilerim.
https://info.armut.com/kullanici-sozlesmesi
Madde 2 Tanımlar ->
“Üye” E-posta ve/veya telefon kaydı alınarak işbu Kullanıcı Sözleşmesi’nin kabul edilmesi koşuluna bağlı olarak kendisine kullanıcı adı ve şifre belirleyen Kullanıcı’yı,
bu maddede siz haklısınız
Madde 4 Üyelik Sistemi ->
Üye hesabı oluştururken Web Sitesi’ne beyan edilen isim, adres, telefon, e-posta, vergi dairesi, gibi her türlü bilgi, güncel, doğru ve eksiksiz olmalıdır. Söz konusu bilgilerin yanlış veya eksik olması nedeniyle Üyelerin veya 3. kişilerin uğrayacağı zararlardan sorumluluk ilgili Üye’ye aittir.
sizin bir zararınız var ve bundan sorumlu olan kişi Armut değil ilgili üye oluyor.
Madde 5 Hizmet Talebi Oluşturulması ->
Geçerli bir Hizmet Talebi oluşturmak için hizmete ilişkin gerekli bilgilerin (talep edilen işin niteliği, özelliği, kalitesi, ölçüleri, ifa ve teslim yeri ve işin süresi vb.) eksiksiz, doğru ve açık olarak verilmesi ve içeriğinin işbu Sözleşme’de belirtilen şartlara uygun olması gerekir.

kişinin telefon numarasını doğrulamıyorsa ( diyelim ki üye olurken doğruladı ) ancak hizmet isterken de doğrulamıyorsa bu Armut'un sorumluluğudur ve siz o parayı o telefon numarasını elde etmek için ödüyorsunuz. Bende armut.com da hizmet veriyorum ama bu durumlarla bu kadar sık karşılaşmadım. Dava ederseniz bence sonuç çıkacaktır, bir avukat değilim ancak mağdur siz kar sağlayan armut burada açık bir şekilde belli.