akaya560 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cümleten selamlar arkadaşlar merak edenler için sırasıyla başımdan geçenleri yazmak istedim.
Mart 2020 tarihinde incelenme kağıdım geldi 2015 2016 2017 2018 yıllarından dolayı incelenmeye alındım.
Müfettişle görüştüm bankadan evrak toplayıp beni tekrar çağıracağını söyledi. Tam bu evrede haziran ayında 300 Bin tl varlık barışı yaptık mali müşavirim @Vergiseldestek1; ile.
Her neyse gel zaman git zaman 30.06.2020 tarihinde müfettiş çağırdı. Gittim görüşmeye banka hesap hareketlerimi teker teker sorup ispat etmemi istedi. 2015 yıllarında adsense gelirim yok bu yıllarda eski iş yerimden gelen maaş ödemelerini sordu sgk çıktılarını gösterip ikna ettik.
2017 yılında araba sattım ödemeyi yapan alıcının parasını, bitcoin, paypal, payooner, kardeşim, annem, babam vs ne para gönderildiyse tek tek sordu. Başkasının üzerine adsense yattımı vs vs. Her neyse beni yolladı eve.
01.07.2020 tarihinde 3. kez çağırdı 120 bin civarı bi gelir var adsenseden. Bu aşamada ben kabul ettim evet var dedim ama yurtdışı dedim tamam dedi hiç ikiletmedi kdv yok dedik hizmet ihracı vs falan. Dedim ki varlık barışı yaptım garanti olsun diye 300 bin üzerinden 3000 tl vergi ödedim vs. Bizim daire kabul etmiyor varlık barışını kabul eden daireler var dedi. Yani her vergi dairesi kafasına göre takılıyor kimi kdv alıyor kimi almıyor kimi varlık barışını kabul ediyor vs baya muhabbet ettik.
Gider kısmını sordum faturan varsa getir yoksa dekont kabul etmiyorum. Pc sunucu kamera bunlar amortisman vs vs dedi internet elektrik harici hiç bir faturamı kabul etmedi. Sıfır gider.
Dosyamı hazırladı uzlaşma istedim. Temmuz ayı mali tatil olduğu için temmuz ayı bitince kurul beni çağıracak görüşecekmişiz dava hakkımın olduğunu da belirtti dosyayı imzaladım.
Olası bir vergi yapılandırması olursa matrah arttırımı yapabilir miyim buna dedim, sen incelemede olduğun yapamazsın dedi. (Benim bildiğim yapılıyor)
Bonus: Tam çıkacakken bu inceleme bitsin 2019 için sizi tekrar incelemeye çağıracağım dedi. Tebliğ için sizi ararım dedi. (Bu yıl ev kredisi çektim ve sağdan soldan para istedim muhtemelen onu soracak çünki adsense gelirim sıfır bu yıl)

Kıssadan hisse: Kanunlar ve uygulamalar vergi dairelerinin keyfine yada o anki ruhhallerine bağlı. Bu iş hepimizin canını çok sıkacak.
Uzlaşma zamanı geldi tecrübeli arkadaşlar yazarmısınız ne kadar ödeyeceğim %15 gider yazdı müfettiş.

14.12.2020 uzlaşmaya girdim 44+2 bin tl uzlaşma tutarı. Faizi hesaplamadım bakalım ne çıkacak.

https://prnt.sc/uwmmc2

Sonuç:
0032 Gelir Geçic Vergi 13.988,89 TL için vergi dairenize şöyle bir dilekçe yazın silsinler:

.......Vergi Dairesi Müdürlüğüne

Mükellefiyet kaydımda gözüken ...... yılına ait 13.988,89 TL tutarındaki gelir geçici verginin mahsup dönemi geçtiğinden,
aslının silinerek, gecikme faizinin tahakkuk ettirilmesini saygılarımla arz ederim.

ad soyad adres tc imza.